İstanbul Balat’ta bir seyyar satıcı ve zabıta arasında meydana gelen arbedenin kamuoyuna farklı şekilde yansıdığını iddia eden, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) ve tüm Zabıta Teşkilatları, tüm Türkiye’de aynı anda bir basın açıklaması yaptı.
Bu doğrultuda BEMBİRSEN Düzce Şubesi ve Düzceli zabıtalar bugün Düzce Belediyesi önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptılar.
Bem-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Asiye Durnacı, ön yargıları bertaraf etmek amacıyla Düzceli vatandaşları zabıtalarla birlikte “kötü karakter değil zabıtayız, bir dünya zabıta gönüllüsü” adı altında Türkiye genelinde başlatılan kampanyaya davet etti.

16 Kasım tarihine kadar…
Duran tüm Düzcelileri bu kampanyaya davet ederken şunları söyledi: “Türkiye genelinde bugünden itibaren 16 Kasım tarihine kadar 1 hafta boyunca 1 saatliğine birlikte çalışmaya davet ediyoruz.  Bu eylemle zabıtanın hizmet verdiği halk nazarında sürekli terör estiren, çarşı esnafını ve seyyar satıcıları korkutan, gecekondu yıkımlarında vatandaşlarla kavga eden, siyasi bir örgütün kamu görevlisi olarak teşkilatı rencide eden algıyı ortadan kaldırmayı ve mesleğin zorluklarına dikkat çekmek istiyoruz.”

“24 saat değil; 1 saatliğine davet ediyoruz”
Zabıtanın üniformalı özel kolluk gücü olduğunu, toplumsal kabul ve saygınlığının zayıfladığını belirten Duran son olarak şu ifadeleri kullandı: “Zaman zaman tehdit telefonları alan, çoğu davalık olan zabıtalar ne yazık ki şiddetin de mağduru konumundadırlar. Zabıta Teşkilatı ne bir şiddetin, ne de bir kavganın tarafıdır. Sorunların bu yolla çözülmesinin kanısındadır. Bu sebeple halkımızla birlikte 1 hafta boyunca 24 saat değil, hiç olmazsa 1 saatliğine kavga için değil, huzur ve refah için gönüllü zabıta kampanyamızla sesimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz.” dedi.