Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü vatandaşların şikayetlerine sessiz kalmıyor! Zabıta ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine 11 ilçe ve köy kooperatifine bağlı olarak taşımacılık yapan Çay Mahallesi’nde bulunan eski garajlar mevkiindeki otobüslere denetim yaptı.



Ekipler kooperatif başkanları ile otobüs şoförlerine vatandaşlara daha iyi hizmet sunmaları ve durak harici yolcu almamaları konusunda uyarılarda bulundu.



“Kurallar dışında
hareket edenlerle alakalı cezai işlemler uygulanacak”

Yapılan denetimlere ilişkin değerlendirmede bulunan Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı Zabıta Amiri Yücel Kaya, şunları kaydetti:

“Düzce sınırları içerisinde ilçe ve köylere taşımacılık yapan kooperatiflerle alakalı eski garajda uygulama yapılıyor. Şu an itibariyle 11 tane kooperatif başkanıyla daha önce görüştük. Vatandaşlara daha iyi hizmet sunmaları ve yol boyunca durak harici yolcu almamaları için gerekli uyarı ve işlemleri yaptık.  Ancak gelen şikâyetler doğrultusunda bugün itibariyle Trafik Zabıta Amirliği ve İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte tüm kooperatiflere gerekli uyarıları ve ihtarnameleri veriyoruz. Bunun dışında hareket edenlerle alakalı cezai işlemler uygulanacaktır. Kooperatifler ve kooperatif araçları Kuyumcuzade Bulvarı üzerinde aşırı şekilde park etmelerinden dolayı çok yoğun bir şekilde şikâyet gelmekte. Bundan dolayı bugün itibariyle gerekli uyarıları yaptık ve devamı gelecektir. Saat 16.00 ile 17.30 arasında, yani trafiğin en yoğun olduğu saatlerde Trafik Zabıta Amirliğimizden 2 ekibimiz orada görevli olacak ve devamlı surette anons edecek, vatandaşlardan gelen şikâyetleri değerlendireceklerdir. Bu konuyla alakalı zaten kooperatif başkanlarıyla yapmış olduğumuz toplantıda vatandaşlarımızın daha rahat hizmet alabilmeleri için aşırı şekilde park etmemeleri ve yolcuları durak haricinde almamaları için gerekli uyarılarımızı yaptık ve devamlı da yapıyoruz.”



“Vatandaşlar da dolmuşların güzergâhına araçlarını park etmesinler”


Kooperatif Başkanı Hüseyin Kenar ise zabıtanın yaptığı uygulamayı çok yerinde bulduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu:

“İnşallah bu şekilde düzelir. Bütün arabacılar buna biat eder. Kimse kimseyle itişip, kakışmaz.  Bundan sonraki süreçte herkes Kızılay Meydanı mevkiden hareket ederse bu arabalarda hiçbir sorun olmaz. Akşam saatlerinde okul dolayısıyla da olsa bu şekilde yaptıkları zaman, bütün arabacılar birbirlerine uyduğu zaman burada bir sıkıntı olmaz. Yalnız Kızılay Meydanı mevkiinde özel araçların olmaması lazım, bunlar da sıkıntı yaratıyor. Bunlara da dikkat etmek lazım. Vatandaşlar da dolmuşların güzergâhına araçlarını park etmesinler.”
 

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ