Gençleri zehirlemek ve bu işten para kazanmak amaçlı tabiri caizse her delikten çıkan uyuşturucu tacirlerinin son zamanlarda geçmişe oranla daha çok uyuşturucu sattığı artık bilinen bir gerçek . Bunun yanında gençlerin de ufak bir sebep bile olsa teselliyi uyuşturucuda aradığı da aynı şekilde. Peki uyuşturucu tüketiminin artmasının asıl sebepleri neler olabilir ve uyuşturucu kullanımının önlenmesi için neler yapılabilir halka sorduk.



Mikrofon uzattığımız bir vatandaş, " Bunun birçok nedeni var ama en büyük nedenlerinden biri devlet yeterli tedbir almıyor. Caydırıcı önlemler yok. Bir diğer neden ise gençlerle ilgilenilmiyor. Gençler sürekli yabana atılıyor. Bunun önlenmesi için caydırıcı cezalar verilebilir ve aileler çocuklarıyla daha çok ilgilenebilir" dedi.



Bir başka vatandaş ise sorumuzu, " Aile ve çevre ortamı. Okul önlerinde bile satılıyor artık. Aileler parayı veriyor gönderiyor, serbest bırakıyor, peşini takip etmiyor, arkadaşlarını tanımıyor. Ailelerin önlem alması lazım. Polis biryere kadar, tamam topluyor ama tekrar çoğalıyor. Ailenin çocuğuyla ilgilenmesi lazım" şeklinde yanıtladı.



Vatandaş, " Sebepleri ailelerin çocuklarıyla ilgilenememesi. Bir de gençlerin internete yüklenmeleri. Biz de büyükleri olarak çocuklara söz geçiremiyoruz.Emniyet müdürlerimizin, bu gibi şebeke organizeleri yok etmek için birlik olmaları gerekiyor" iafdelerini kullandı.



Diğerlerinden farklı olarak başka bir vatandaş ise uyuşturucu kullanımını işsizliğe ve yoksulluğa bağladı.


Bir vatandaş, " Sebebi yoksulluk, intihara bile gidebiliyor insan. İşsizlik ve yoksulluktan oluyor. Bunun önlenmesi için gençlere sahip çıkılması lazım, iş verilmesi lazım" dedi.

 

 

Haber;E.Tınaz