Doğanlı Köyü mevkiindeki bir tekstil fabrikasında çalışan işçilerin, Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi Sendikası'na (TEKSİF) üye olmamaları için fabrikanın şefleri ve yöneticileri tarafından servis iptali ve işten çıkarılma gibi hususlarda tehdit edildiği iddia edildi. Yine iddiaya göre işverenin sendikası olduğu ileri sürülen Hak-İş Sendikasına tehditle 50 işçi üye yapıldı. Diğer işçilere de tehditlerin devam ettiği öne sürüldü. Tüm bu yaşananların ardından teksif sendikası fabrika önünde basın açıklaması yaparken, diğer sendika da Teksif Sendikasına karşı fabrikanın önünde bayrak açtı.

Teksif Sendikasına ve sendikaya üye olmak isteyen işçilere destek olmak için, Teksif Sendikası Örgütlenme Daire Müdürü Asalettin Arslanoğlu, Teksif Sendikası Düzce Şube Temsilcisi Cemil Tınaz, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı ve Türk İş İl Temsilcisi Murat Ardıç, İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, İşçi Partisi üyeleri, CHP İl Başkanı Müjgan Çakman, CHP İl Yönetimi, Lastik-İş Sendikası iş yeri temsilcileri ve başka fabrikadan işçiler de hazır bulundu.


Hak-İş Sendikası ve Teksif Sendikası'nın arasında olası bir münakaşaya engel olmak amaçlı olay yerinde jandarma ekipleri bulundu. Jandarma ekipleri iki sendika arasında etten duvar ördü.

Teksif Sendikasına üye olmak isteyen ve iddiaya göre üye olmaları çeşitli yollarla engellenen fabrika işçileri, fabrikanın bahçesinde toplandı fakat işçilerin dışarı çıkmasına izin verilmedi. Fabrikanın önünde gergin bekleyiş sürerken iki sendikanın arabasından da, sendikalarını temsil eden türküler yükselmeye başladı. Teksif Sendikası Örgütlenme Daire Müdürü Asalettin Arslanoğlu, Düzce Şube Temsilcisi Cemil Tınaz, sendikalarını temsil eden araçlarının üzerine çıkarak fabrikanın bahçesinde toplanan ve dışarı çıkarılmayan işçileri selamladı ve başka fabrikalardan destek için gelen birkaç işçi Teksif Sendikası yazılı bir pankart açtılar.


Teksif Sendikası Örgütlenme Daire Müdürü Asalattin Arslanoğlu, konuşmasını arabanın üzerinde yaptı ve duvarın arkasında toplanan işçilere seslendi. Arslanoğlu, sendikaya üye oldukları için 50'den fazla işçinin işten kovulduğunu ve fabrika kapısının hemen önünde duran Hak-İş Sendikası üyelerini işaret etti. Arslan kendi üyelerinin kapının önünde durmak istediklerinde gözaltına alındığını ancak Hak-İş'e göz yumulduğunu öne sürdü.


Arslanoğlu, " Önceki gün arabayı şuraya çektiğimizde fabrikanın kapısını kapatıyorsunuz diye bizi gözaltına almaya kalkarlar ama bugün bu manzarayı seyrederler. İçeride Teksif Sendikasını görmek için yemeğini hemen yiyip biran önce oraya koşan arkadaşlar var ama onlar bizi görmesin diye sözde bir sendika pankartını önümüze çekmeye, işçilerle sendikasının arasına girmeye çalışanlar var"dedi.

Arslanoğlu sözlerinin devamında, söz konusu fabrika işçilerinin 2014 yılının başından beri Teksif Sendikasına üye olmak istediklerini fakat 50'den fazla işçinin işine son verildiğini ifade etti. Arslanoğlu'na fabrika bahçesindeki işçiler de bağırarak ve alkışlayarak destek verdiler.


Arslanoğlu, " Bu fabrikada, bu yılın başından itibaren bu işçiler Teksif sendikasına üye olmak istediler, işveren 50'den fazla işçiyi işten attı, 11 tane sendikal tazminat davası açtık devam ediyor ama işveren baktı ki işçileri durduramıyor kendisine sendika diyen birilerini davet etti ve beraber işçileri sattılar (fabrika bahçesindeki işçiler alkışlarla Arslanoğlu'na destek veriyor). Fabrikanın yöneticileri işveren sendikasına üye oldular, şefleri, müdürleri üye yaptılar sonra da Düzceli kadınları, gençleri "sizi işten atarız, liste yaparız, üstüne de aç kalırsınız" diye tehdit ederek arabaya bindirip PTT'ye taşıdı ve E-Devlet şifrelerini alıp işverenin sendikasına zorla üye olarak kaydettiler" ifadelerini kullandı.


Teksif Sendikası Örgütlenme Daire Müdürü Asalettin Arslanoğlu bunların hesabını soracaklarını ifade ederek sözlerine son verdi.