Yığılca halkının yıllardır kanayan yarası haline gelen Yığılca-Düzce karayolunda çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında yol üzerine inşa edilecek olan viyadük, köprü ve tünel yapımı için henüz net bir ihale tarihi belirlenmezken, AK Parti ve MHP’li heyet bu konu ile ilgili Ankara temaslarını sürdürüyor.

“İhale tarihinin belirlenmesi için temaslarımız sürüyor”

Yığılca yolundaki çalışmalar ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan MHP Yığılca İl Genel Meclisi Üyesi ve MHP İGM Grup Başkanvekili Ramazan Muhterem Baltacı, yürütülen çalışmaları AK Parti ve MHP olarak Cumhur İttifakı birlikteliği ile yakından takip ettiklerini açıkladı. Baltacı, “Yığılca yolumuzda şu anda çalışmalar devam ediyor. Çalışmalarda şu anda koruma amaçlı bariyerler, V kanallar yapılıyor. Yol üzerinde yapılacak viyadük, köprü ve tünel hakkında da,  Sayın Valimiz Cevdet Atay başkanlığında bizlerinde katıldığı bir toplantıda, Karayolları Bölge Müdürümüz ile görüştük. İnşallah en yakın zamanda Ankara’da da bu konu ile ilgili temaslarda bulunacağız. Bu süreci yakından takip edeceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, Yığılca Yolunda istenen sonuca ulaşacağız. AK Parti ile birlikte Cumhur İttifakına uygun bir şekilde bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu konuda ilçedeki diğer siyasi partilerin temsilcileri ile birlikte de hareket ediyoruz. Biz Yığılca ilçesinin menfaatine ne ise onu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“Yeni dönemde tempomuzu daha da arttıracağız”

Türkiye’nin 1 Temmuz itibari ile Koronavirüs salgınında girdiği yeni dönemde çalışmalarını daha da arttıracaklarını kaydeden Baltacı, “Biliyorsunuz bugün pandemi sürecinde yeni bir dönem başladı. Umarım, bu konuda aşılama çalışmalarının da hızlanması ile birlikte, kısıtlamalara bir daha geri dönmeyiz. Bizim bu dönemde çalışmalarımız da hızlı bir şekilde devam edecek. Biz zaten, AK Parti ilen birlikte bizim pandemi döneminde çalışmalarımız hiç durmadı. Gerek Sosyal Vefa Ekibi olarak, gerekse kendi görevimiz icabı, çalışmalarımıza ara vermeksizin devam ettik. İnşallah bu yeni dönemde tempomuzu daha da arttıracağız. Yığılcamız için daha hızlı yol almak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Sarıkaya Mağaramızın yolunu asfaltlıyoruz”

Türkiye’nin en büyük mağaraları arsında yer alan Sarıkaya Mağarasının Düzce’nin önemli turizm merkezi haline gelmesi için çalışmaların devam ettiğini anlatan Baltacı, “Bizim yönetim anlamında bir sıkıntımız yok, ama biliyorsunuz sürekli Kaymakamlarımız değişiyor. Pazartesi günü itibari ile asaleten atanan yeni kaymakamımız da görevine başladı. Köylerde yapılacak olan çalışmalarımızın hızlı bir şekilde ihalelerini yapacağız. Tabii öncelikle buradan bir müjde vermek istiyorum. Türkiye’nin en büyük mağaraları arasında bulunan, turizm açısından Düzce’nin yeni göz bebeği haline gelecek olan Sarıkaya Mağaramızın yolunu asfaltlıyoruz. Bugün itibari ile çalışmalara başlandı. Sayın Valimiz Cevdet Atay’a da buradan teşekkürlerimi sunuyorum, bu ayın sonuna doğru, Sarıkaya mağarasına giden yolumuzu bitirmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

“Yığılca’nın her köyünde çalışmalarımız devam edecek”

Yığılca’da çalışmaların hiç durmaksızın devam edeceğinin altını çizen Baltacı son olarak, “Beton yol ile alakalı çalışmalarımız olacak. İlk etapta Hacılar Köyümüzün yolu ile Kırık Köyü yolumuzu beton asfalt yapacağız. Yine KÖYDES programından ayrılan ödenekle, iki köyümüzün yolunu asfalt yapacağız. Bir taraftan da su çalışmalarımız devam ediyor. İller Bankasından aktarılan ödenek ile de Mengen Köyümüzün ishale hattı yapıldı, bu çalışmamız bitmek üzere. Bizim yeni atanan Kaymakamımızla birlikte oturup, birlik olarak ihalelere çıkacağız. Yığılca ilçesinde bulunan birçok köye hizmetlerimiz artarak devam edecek. Biz, bir taraftan mevcut ödeneklerle hizmet yapmaya çalışırken, bir taraftan da yeni kaynaklar üretiyoruz. Burada da güzel bir birliktelik var AK Parti ile. Cumhur İttifakı olarak Ankara’ya birlikte gidiyoruz. Yığılca’nın menfaati için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI