31 Mart 2019 tarihinde Türkiye'nin sandık başına gittiği Yerel Seçimler sonucunda Yığılca halkının çoğunluğunun desteğini alarak belediye başkanlığı koltuğuna oturmaya hak kazanan MHP'li Rasim Çam, göreve geldiği ilk günden bu yana halkla iç içe olması ile takdir topluyor.

Sık sık mahalle ziyaretleri gerçekleştiren, makamında olduğu saatlerde sürekli odasının kapısını vatandaşlara açık tutan Başkan Çam, her sıkıntı ve taleple bizzat ilgilenerek çözüm yolları arıyor.

Davet edildiği cemiyetlere katılmaya özen gösteren ve ev ziyaretleri ile hemşehrileriyle sohbet eden Başkan Rasim Çam, koruma ordusuyla gezmiyor, çoğu zaman makam aracını kendisi kullanıyor.

Halktan uzak anlayış sergileyen başkanların aksine mütevaziliği ve sıcak yaklaşımları ile Yığılcalılar'ın gönlünü fetheden Çam, yerel yöneticilikte 1 yılı geride bırakmaya hazırlanırken, çalışmaları kadar ilçe halkına dokunan yaklaşımı ile sıkça adından söz ettiriyor. MHP Düzce İl Teşkilatı'nın yansıyan bu olumlu tablodan çok memnun olduğu ve Başkan Çam'a olan sevgi ve ilginin genel merkeze kadar ulaştığı öğrenildi.

Son 3 seçimlere bakıldığında CHP'li Bünyamin Şahin ardından AK Parti'li Muzaffer Yiğit'in Yığılca Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu Yığılca'da MHP'den seçime girerek zaferle çıkan Rasim Çam'ın uzun yıllar belediyede makam şoförlüğü yapması yerel yönetimde tecrübe ve deneyim kazanmasında büyük rol oynadı.