Yığılca'nın Hacıyeri Köyü'nde 14 Ocak'ta Bedir Kaz ve Abdullah Doğan'a ait iki katlı ahşap ev çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelmişti.Vatandaşlar evi yanan aileler için yardım kampanyası başlattı. Yığılca Belediyesi önünde gerçekleştirilen yardım kampanyasına, vatandaşlar ve esnaf yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, daha sonra toplanan yardımları Yığılca Belediyesi'ne teslim etti.


Belediye Başkanvekili Turgut Ilgı, yaptığı açıklamada, yardımları evde kalan ihtiyaç sahibi 3 aileye teslim etiklerini belirterek, vatandaşların gösterdiği hassasiyetin önemine değindi.Toplanan temel gıda ve ev gereçlerini ihtiyaç sahibi 3 aileye teslim eden Belediye Başkan vekili Turgut Ilgın yaptığı açıklamada, "Halkımızın yangınzede aileler için belediyemiz önünde toplamış oldukları yardımların Yığılca Belediyesi'nce ailelere teslim ettik. Geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı aramızda bulunamayan Belediye Başkanımız Rasim Çam’ın da geçmiş olsun dileklerini iletiyor bu kapsamda yardımlarını esirgemeyen halkımıza ve ilçemiz esnaflarına teşekkür ediyoruz." dedi.


Olay

Düzce'nin Yığılca ilçesine baplı Hacıyeri köyünde Bedir Kaz ve Abdullah Doğan'a ait iki katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine Yığılca Belediyesi ve Yığılca Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye ekipleri sevk edilmişti.
Evde mahsur kalan ve vatandaşların yardımıyla kurtarılan kız çocuğuna ambulansta müdahale edilirken, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alınan yangında ev kullanılmaz hale gelmişti.