Düzce Valisi Cevdet Atay’ın il genelinde ‘eğitim seferberliği’ çağrısının ardından Yığılca Kaymakamlığı önemli bir adım attı. Yığılca Kaymakamı Abdullah Kurt, Belediye Başkanı Rasim Çam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aldırmaz ve öğrenciler katıldığı toplantıyla  "Yığılca'da Eğitime Tam Destek" kampanyası duyuruldu.

Proje kapsamında okul notu ortalaması 85’in üzerinde olan öğrencilere çalışma masası ve tablet, 80’in üzerinde olanlar için ise ihtiyaçlarına göre çalışma masası veya tablet dağıtımı şeklinde belirlendi. Çalışma masaları da Yığılca Çok Programlı Meslek Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından üretildi.

HEDEF TÜM ÖĞRENCİLERE ULAŞMAK

İlk etapta 74 öğrenciye tablet ve çalışma masası dağıtımı gerçekleştirildi. Projede hedef 400 öğrenciye ulaşmak olarak belirlenirken arzulanan nihai hedefin ise Yığılca’daki toplam 2133 öğrenciye çalışma masası kazandırmak olduğu açıklandı.

“ÇALIŞMA MASASI OLMAYAN ÖĞRENCİMİZ KALMASIN İSTİYORUZ”

Tanıtım programında konuşan Kaymakam Kurt, "İlçemizin daha mutlu yarınını yeni istihdam kapıları oluşturmak ve eğitim seviyesini yükseltmekte umuyoruz. İstihdama yönelik özelliklede İlçe turizminin ekonomiye kazandırılması ve hizmet sektörünün gelişmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bugün burada ise eğitim üzerine bir kampanya başlatmış bulunuyoruz çalışma masası olmayan hiç bir öğrencimiz kalmasın istiyoruz” dedi.

“HERKESTEN İMKANLARI ÖLÇÜSÜNDE DESTEK BEKLİYORUZ”

Kaymakamlık olarak taşın altına ellerini koyduklarını söyleyen Kurt, “Hiç kimseden destek görmesek dahi bütün öğrencilerimize çalışma masası kazandıracağız ama bu bizim imkanlarımız ölçüsünde biraz zamanımızı alır sivil toplum kuruluşlarımız, esnaflarımız, hayırsever işadamlarımız ve Yığılcalı gurbetçilerimiz öğrencilerimize destek olurlarsa bu süreci daha kısa sürede tamamlar diğer eğitim materyallerine yöneliriz. İlçemize aidiyet duyan herkesten imkanları ölçüsünde destek bekliyoruz. Kampanyaya, kız çocuklarımızın eğitimine destek olmak isteyen esnaflarımızı, hayırsever işadamlarımızı Kaymakamlığımız ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iletişime geçmelerini arzuluyoruz” ifadelerini kullanarak imkanı olanları kampanyaya destek vermeye çağırdı.

HABER: Mehmet GÜNESEN