TARIM VE HAYVANCILIĞI VURUYOR
Bölgeye has arısıyla arıcılıkta dünya markası olma yolunda ilerleyen Düzce'nin doğal güzellikleri ile ünlü ilçesi Yığılca'nın üzerinden kara bulutlar dağılmıyor. İçerisinde barındırdığı zenginliklerle turizmde parlaması gereken kent, uzun süredir ilçede faaliyet gösteren çimento fabrikada yüzünden sıkıntılı bir süreç yaşıyor. 

MAĞARAYA ZARARI MERCEK ALTINDA 

Sadece tarım ve hayvancılığı değil, ilçenin önemli turizm destinasyonu Sarıkaya Mağarası'na da zarar verdiği gerekçesiyle İGM tarafından yakın zamanda inceleme heyeti gönderilen Yığılca'da halk bu yatırım yüzünden sağlıklarından olma korkusu da yaşıyor. 

SAĞLIĞI DA TEHDİT EDİYOR 

Göğüs hastalıkları uzmanları çimento fabrikalarının etrafa yaydığı atıklar nedeniyle halk sağlığını olumsuz etkilendiğini yapılan araştırmalar ışığında ortaya koyarken, birçok Yığılcalı tüm bunlar göz önüne alındığında bu yatırıma neden izin verildiğini sorguluyor. 

İSTİHDAMDAN DA EL ÇEKTİLER 

Yakın zamanda Yığılca Kamyoncular Kooperatifi ile de tek taraflı sözleşmeyi feshederek çalışmayı bırakan YD Maadencilik firması, şimdi istihdam bile sağlamak istemediği Yığılca'dan 'Daha geniş alanda faaliyet göstermek' için destek istemeye hazırlanıyor. 

HOŞAFOĞLU'NDA HALKI İKNA ETMEYE ÇALIŞACAKLAR 

Çimento fabrikasının kurulu bulunduğu Hoşafoğlu Köyü'nde yarın saat 14:00'de köy kahvehanesinde düzenlenecek toplantıda, kalker ocakları ve kırma-eleme tesisi artışı için köylülerden destek istenecek. ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak için firma yetkililerinin dile dökeceği bilgilendirme toplantısı Yığılca'nın kaderini şekillendirecek. 

DAGEM'İN UYARILARI DA GÖZ ARDI EDİLİYOR 

Ayrıca dünyada eşi benzeri olmayan ve farklı bir ırk olarak tescillenen Yığılca Arısı bu genişleme ile tedbir alınmazsa yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Düzce Üniversitesi bünyesinde Yığılca'da faaliyet gösteren Arıcılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi (DAGEM) yetkilileri tarafından defalarca dile getirilmesine rağmen bu konudaki bilimsel incelemeler de göz ardı ediliyor. 

BAŞKAN DAHİ 'KATKISI YOK' DİYOR 

Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam'ın dahi 'Yığılca'ya bir katkısı yok' diyerek fabrika gerçeğini ortaya koyduğu açıklama henüz hafızalarda tazeyken, fabrikanın daha da büyümek istemesi, ilçe için tehlikeli gidişatı gözler önüne serdi. 

KENTİN KADERİ ÇİZİLECEK 

Yığılca'ya nimet değil külfete dönüşen yatırım için yarın adeta kentin kaderi adına karar verilecek.