Düzce’de etkili olan yoğun kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde günlük hayatı olumsuz etkileniyor. Kar yağışı nedeniyle Düzce’de yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Düzce İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı bulunan köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için canla ve başla yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler özellikle hasta veya cenaze bulunan köylere öncelik verirken, kapanan bazı köy yolları yeniden ulaşıma açıldı.

Yığılca ilçesinde dün gece saatlerinden itibaren kuvvetini artıran kar yağışı nedeniyle, ilçeye bağlı tüm köy yolları kapandı. Düzce İl Özel idaresi ekipleri, özellikle ilçenin Düzce’ye ulaşımını sağlayan Yığılca Karayolunu açık tutmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle yer yer bir metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle, bazı köylere ulaşım imkânsız hale geldi. Öyle ki; ilçeye bağlı bazı köylerde vatandaşlar evlerinden dahil çıkamıyor. Kar yağışının en çok etkilediği köylerden olan ilçeye bağlı Kırık Köyünde ise, kapanan köy yolunu,, köy muhtarı Ramazan Arı'nın kendisine ait traktörler açması, köylülerin takdirini topladı.

“Her şeyi devletten beklememek lazım” diyerek traktörünün direksiyonuna geçen muhtar Arı, köyde bulunan mahalle araları ve Yığılca yolu ile bağlantıyı sağlayan 20 kilometrelik ana yolu ulaşıma açtı.

Konu ile ilgili Öncü Haber’e açıklamalarda bulunan Kırık Köyü Muhtarı Ramazan Arı, “Yoğun kar yağışı nedeniyle İl Özel İdaremize bağlı ekipler, her yere yetişmeye çalışıyor. Yığılca ilçesinde birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerimize Allah güç kuvvet versin. Ben de kendi köyümün yolunu, traktörümle yeniden ulaşıma açtım. Biliyorsunuz; her şeyi devletten beklememek lazım. Vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için, köyümüzün yolunu açık tutmaya çalışacağım. Her hangi bir olağan üstü durumda, vatandaşlarımız bana ulaşabilir” dedi.

HABER: Savaş ARI