Zor şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışan aileler, Türk Kızılayın tahsis ettiği konteyner eve yerleştirildi.

Yığılca Kaymakamı Abdullah Kurt, barınma ihtiyacı konusunda zorluk yaşayan Tıraşlar köyündeki 4 aileye kaymakamlığın talebi üzerine Türk Kızılay tarafından amacına uygun kullanılmak üzere 4 adet yaşam konteyneri tahsis edildiğini belirtti.

Konteyner konulacak alanlarda düzenleme çalışması yapıldığını ifade eden Kurt, şunları kaydetti:

"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığıyla vinç kiralandı ve İl Özel İdaremizin sağladığı treyler desteği ile Türk Kızılay Sakarya Yerel Afet Yönetim Merkezinden konteynerlerin ilçemize transferi gerçekleşti. Ailelerimizin kış şartlarını daha rahat bir ortamda geçireceklerini ümit ediyoruz. Kaymakamlığımız, sivil toplum kuruluşları, ilgili aileler ve halkımızın desteği ile mağdur durumda olan bu ailelerimizin evlerini en kısa sürede tamamlayıp yeni evlerine yerleştiklerini görmek ise temel arzumuz."

"Vefa Sosyal Destek Grubu" tarafından ilçedeki ihtiyaç sahiplerine  verilen destekler de sürüyor. İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Amirliği ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri tarafından ilçenin 39 köy ve 4 mahallesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşılıyor.

Yığılca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere yeni yılın ilk gününde ekiplerce hazırlanan koliler ulaştırıldı.

Kolileri teslim alan aileler memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür etti.

Kaymakam Kurt, sosyal devlet olmanın sorumluluğu gereği kimseyi yalnız ve yardımsız bırakmamaya azami gayret gösterdiklerini belirterek, "Üç günlük sokağa çıkma kısıtlamasında, vakfımızca tespiti yapılan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 'Vefa Destek Grubu' çalışanlarımızca gıda paketi desteğinde bulunduk. Bu süreçte halkımızın maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine riayet ederek bizlere yardımcı olmalarını, temel insani ihtiyaçların karşılanması konusunda ise müsterih olmalarını bizlerin her daim onların yanında ve hizmetlerinde olacağımızı bilmelerini isteriz." ifadesini kullandı.

(AA)