Dün Türkiye’de yüzleri güldüren haber Yığılca ilçesinden gelmişti. İlçeye bağlı Karakaş köyünde kovanlara dadanan dişi yavru boz ayı, acı balın dozunu kaçırınca komaya girmişti. Bal üreticileri tarafından bulunan ayı, bölgeye çağrılan Yığılca Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Kamyonet kasasında önce ilçede bulunan bir veteriner kliniğinde tedavisi yapılan yavru ayı, ardından ise  Düzce Doğa Koruma ve Milli Paklar Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada tedavisi devam eden yavru ayının vatandaşlar tarafından çekilen görüntüleri, Türkiye’de gündem oldu. Sosyal medyada yayımlanan yavru ayının görüntüleri çok sayıda paylaşım ve beğeni aldı.

Yavru ayının bu görüntülerine Tarım ve Orman Bakanlığı da kayıtsız kalmadı. Bakanlık tarafından yavru ayıya verilmek üzere bakanlığın sosyal medya hesapları üzerinden isim koyma kampanyası başlatıldı. Bakanlığın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Düzce’de bitkin halde bulunan yavru boz ayımızın sağlık durumu iyi, ekiplerimiz tedavisine devam ediyor.  Balın dozunu kaçıran sevimli “kızımıza” bir isim verelim, adıyla yaşasın” denildi.