Türkiye’nin 5. arı ırkı olarak tescillenen Yığılca arısını tehdit eden, bölgedeki tarım ve hayvancılığı bitirme noktasına getiren, halk sağlığı ile oynayan ve tüm bu olumsuzlukları asgariye düşürmek için kılını kıpırdatmayan çimento fabrikası, bir de ‘daha da büyümek’ için halkı türlü bahanelerle ikna etmeye çalışıyor.

Kapasite arttırımı talebiyle geçtiğimiz hafta köy kahvehanesinde düzenlenen toplantıda karşılarında fabrika yetkililerini ve ÇED süreci nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü görevlilerini gören köylüler, adeta isyan bayrağını çekmişti.

Köylüler fabrikadan çok şikayetçi

Y.D. Madencilik’e ait çimento fabrikası yüzünden ne fındıktan ne hayvancılıktan verim alabildiklerini ifade eden köy sakinleri, sanayi kuruluşunun yaydıkları yetmiyormuş gibi köylerden hızla geçen kamyonların etrafa saçtığı atıklar yüzünden sağlıklarından olduklarını dile getirmişti. Ayrıca kapasite artışına şiddetle karşı olduklarını net şekilde ortaya koymuşlardı.

Büyük yalanı Öncü Haber gündeme taşıdı

Öncü Haber ekibi, köylülerin fabrika yönetimini şikayet yağmuruna tuttuğu görüşmeyi an be an takip etmiş ve toplantı sonrası yöre halkına kulak veren Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, fabrikayı yönetenlerin, köylünün sesini kısmak için ‘Bu fabrika Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlunun’ iddiasını ortaya attığını gün yüzüne çıkarmıştı.

Ünsal: Hesap sorulmalı

Tüm bu gelişmeler üzerine Hoşafoğlu Köyü’nde gerçekleştirdiği ‘Yorumlu-yorum’ programında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ile AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin’e seslenen Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, ‘Bu fabrika Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlunun’ diyerek halkı sindirmeye çalışanlardan hesap sorulmasını istemişti.

Keskin: Sürecin takipçisi olacağız

Öncü Haber’e özel değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, sürecin takipçisi olacaklarının altını çizdi. Köyden gelecek her şikayetin titizlikle değerlendirileceğinin altını çizen Keskin, “Sonuçta ben bu hafta içi Yığılca ilçesine gideceğim ve oradaki vatandaşlarımızla da görüşeceğim. Sonuçta burada vatandaşlarımızın bir mağduriyeti veya bir derdi varsa biz onlarla dertleşeceğiz. Ama ben söylentiler üzerine açıklama yapmak istemiyorum.” dedi.