2019 yılında çalışmalara başlanılan ve Yığılca ilçesine bağlı Kırık Köyü’nden geçerek Hasanlar Barajını besleyen Karadere Melen Suyu, Bolu’ya akmaya başladı. Kırmızı Benekli Alabalıkların doğal yaşam alanı olan Karadere Melen Suyunda su debisinin oldukça düştüğü görülüyor.

İçme suyu İsale Hattı işinde tüm imalatların tamamlandığını, Karadere havzasında bulunan memba kalitesindeki suların arıtma tesisine ulaştığını belirtti.

Yapımına yaklaşık 2,5 yıl önce başlanan Karadere projesinde artık son dokunuşların yapıldığını ifade eden Metin, "Tüm imalatlarımızı tamamladık, şehir şebekesine kademeli olarak suyu veriyoruz, şu an isale hattında testlerimiz devam etmekte." diye konuştu.

Kısa süre içerisinde belediyeye tesisin devrini gerçekleştireceklerini aktaran Metin, "Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli'nin talimatları ile bu projeyi takip etmek Bolu'nun bir evladı olarak bize düştü. Bolu için bir rüya olarak nitelendirilen bu projede başta Sayın Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Söz verdiğimiz zamanda söz verdiğimiz şekli ile bu büyük projeyi tamamladık. Bu gurur Bolu halkınındır." ifadelerini kullandı.

Öncü Haber Merkezi / AA