Tüm Dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak kabul edilen Yeni Tip Koronavirüs (Covid – 19) Salgını, tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de hızla yayılmaya devam ediyor. Düzce’de şu ana kadar salgına yakalananların sayısı 137 olurken, başta Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi olmak üzere, İl genelinde yetkililere vatandaşlara alınan tedbir ve kurallara uymasını istiyor.

Düzce’de en çok vaka sayısı Yığılca ilçesinde görülürken, MHP Yığılca İl Genel Meclis Üyesi Ramazan Baltacı, vatandaşların ilçede alınan tedbir ve kurallara uyması çağrısında bulundu. Düzce’de en çok vakanın ilçede görüldüğünün altını çizen Baltacı, Dünyayı etkisi altına alan korona virüs ülkemizde de etkisini göstermekte alınan tedbirlere riayet eden tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunarım. İlimizde vaka olarak başı çekmekteyiz. Özellikle, fabrikaların 1ay önce 15 gün çalışanlara izin verdikten sonra, yer değişimleri çok olduğundan vaka sayımız kaçınılmaz oldu. Bu minvalde devamlı tedbirler uygulanmakta kamu düzeninin idamesi ve işlevini sürdüren tüm kamu görevlilerimize teşekkürü borç bilirim” dedi.

“BİZLER HER ZAMAN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ…”

“Bizler Yığılcalıyız, Hepimizin Yığılca’ya sahip çıkmakta, korumakta görevimiz” diyen Baltacı, şu ifadelere yer verdi:

“Bu anlayışla böyle bir dönemde Kaymakam beyin öncülüğünde ve Tarım İlçe Müdürlüğümüzün himayesinde, ziraat odası ve şahsım, köylerimizdeki manav ihtiyacını karşılamak için herkes katkı sunarak manav sorununa çözüm olmaya çalıştık. Yine Ziraat Odası ile birlikte 1.850 adet tek kullanımlık maske dağıtımı yaptık. Bu arada sokak hayvanlarını da unutmadık. Yemleme çalışması gerçekleştirdik. Malum Kaymakamlığımıza bağlı vefa grubumuzda, vaka olayı cereyan edince bizlere iletilen her türlü ihtiyaç talebini gerçekleştirdik. Mağdur, durumu olmayan vatandaşlarımıza gıda yardımında bulunduk.  Ayrıca çiftçilerimizin, çalışanlarımızın ve kamyoncularımızın çalışma hayatını devam ettirebilmeleri için, istişarede bulunduk. Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışanlarımıza da ayrıca şükranlarımı sunarım. Böyle bir zamanda çalışmalarına hiç aralık vermediler. Acil gördüğümüz heyelan vs. bölgelerinde çalışmalarını sürdürdüler.”

“İLÇEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI YOKTUR, SINIRLANDIRMA VARDIR…”

İlçede tedbir amaçlı alınan giriş – çıkış sınırlandırmasını bazı vatandaşların “Sokağa Çıkma Yasağı” şeklinde anladığını ifade eden Baltacı, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Şunu da belirtmeliyim; açıklanan tedbirlerde muallakta kalan soruları aydınlatmak isterim. Sokağa çıkma yasağı yoktur, sınırlandırma vardır. Sadece acil ihtiyaçlar için sosyal mesafe kuralına uyarak, maskenizi takarak ihtiyacınızı görüp, tekrar ivedi şekilde evinize dönebilirsiniz. Dışarıdan gelecek vatandaşlarımız bulunduğu ilden aldığı izin kâğıdı ile değil, Düzce Valiliğinden aldığı izin ile ilçeye girebilirler. İlçeden dışarı gitmek isteyen vatandaşlarımız ve ticaret ile uğraşanlar, Kaymakamlıktan izin alacaklar. Ormanda çalışan vatandaşlarımıza 14 gün sınırlandırılma getirilmiştir. Ticari taksi ve Kamyoncularımız faaliyetlerine devam edebilecek. Kamyoncularımız sadece Alaplı üzerinden Giriş - Çıkış yapabileceklerdir.”

“ÇİFTÇİLERİMİZ TARIM FAALİYETLERİNE DEVAM EDEBİLECEKLER…”

İlçede çiftçilerin tarım faaliyetlerine devam edebileceklerinin altını çizen Baltacı, “Köyde yaşayan ve çiftçilik görevini yapan vatandaşlarımız bahçelerine gidebilecek. Bu konuyu özellikle açmak isterim. Kesinlikle imece usulü çalışılmayacak bir araya gelinmeyecek. Bireysel olarak tedbirini alarak sosyal mesafe kuralına uyarak çalışmalarını yapabilecekler. Tüm vatandaşlarımız devletimiz, İdari Amirlerimiz, kimseyi evine hapsetmek istemez. Ama bu illet tedbiri gerektirdiğinden lütfen kurallara uyalım saygılarımla” ifadelerine yer verdi.