Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Düzce Valisi Zülkif Dağlı Başkanlığında toplanan Düzce İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı karala Yığılca İlçesine giriş ve çıkışlar kısıtlanmıştı. Yığılca yolunda Jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemleri alırken, tarım sezonun da gelmesi ile birlikte vatandaşların orman yollarını kullanarak ilçeye kaçak giriş yaptıkları tespit edildi.

Bunun üzerine Yığılca Kaymakamlığı ilçede ki tüm mahalle ve köy muhtarlarını uyararak, ilçeye kaçak giriş yapanları kolluk kuvvetlerine bildirmeleri, aksi halde muhtarlar hakkında yasal işlem yapılacağını duyurmuştu.

Bunun üzerine harekete geçen Yığılca İlçesine bağlı Kırık Köyü Muhtarı Ramazan Arı, köye sınır olan Gürcü Asar, Kaynaşlı ve Bolu’ya bağlanan Orman Yollarını iş makinesi yardımıyla kapattı.

Jandarma Ekipleri de Göz Açtırmıyor…

Öte yandan, Orman Yollarını kullanarak ilçeye kaçak giriş yapmak isteyen vatandaşlarla ilgili Jandarma ekipleri de harekete geçti. Jandarma ekipleri, orman yollarında sık sık denetimler yaparak, ilçeye kaçak giriş yapanlara göz açtırmadı. İlçeye Orman Yollarını kullanarak kaçak giriş yapanlara da yasal işlem yapılacağı bildirildi.