MHP’li Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, Öncü Haber ekibine ilçenin doğal güzelliklerini yerinde anlattı ve yatırımcıları destek olmaya davet etti.

“İlçemizi yeterince tanıtamıyoruz”

Yaklaşık 10 yıl önce keşfedilen Saklıkent Şelalesi’nin turizme kazandırılması için verdiği mücadeleyi aktaran Çam, şunları kaydetti:

“Saklıkent Şelalesi, 2010’lu yıllarda keşfedildi fakat işte zaman içinde kurumlarımızın birbirinden kopukluğundan ve ilçemize gelip giden turistin az olmasından dolayı tesisleşmeye gidilemedi. Bir de Düzce’de görsel ve yazılı basının Yığılca’ya olan ilgi ve alakasının az olması nedeniyle ilçemizi tanıtamıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği toplantıda da Oda Başkanı Tuncay Şahin beye sitem ettim. Düzce’nin tanıtım videosunda ‘Hani Yığılca’nın güzellikleri?’ dedim. Yığılca’nın şelalesi mağarası yoktu içinde. Onlar da bana katıldılar. Diyorlar ki “turist gelmiyor.” Bunlar sadece bizim yöreyle ilgili değil. Yatırımcıları her zaman buraya bekliyoruz. Antalya’nın Manavgat’ı varsa Yığılca’nın da Saklıkent Şelalesi var.”

Saklıkent Şelalesi 10 yıldır turizme kazandırılamadı

Saklıkent Şelalesi’nin 10 yıldır turizme kazandırılmamasında geçmiş dönem belediye başkanlarının da kabahati olduğunu ancak yeterli imkanları olmadığı için alanda düzenleme yapılamadığını söyleyen Başkan Çam, sözlerine şöyle devam etti:

“Yığılca Kaymakamlığı’mızın ve orman işletmemizin yaptığı kamelyalar var. Yığılca Belediyesi olarak biz burayı takibe aldık, işletmesini takibe aldık. Eğer istediğimiz gibi yatırımcı gelirse burayı doğa içinde daha güzel daha güzel hale getireceğiz. Düzce’deki insanlarımızın sadece sahil, deniz, kum değil doğa harikaları da görmeleri gerekir. Düzce Belediye Başkanımız sürekli gündeme getiriyor, sadece Yığılca anlamında değil Gölyaka, Akçakoca gibi diğer nerede güzelliğimiz varsa buraları dünyaya yaymak istiyoruz.”

“Param olsun ben de yapacağım”

Kimi kesimler tarafından projeyi belediyenin üstlenmesi gerektiği yönünde yorumlar yapıldığını belirten Başkan Çam, “Bazıları ‘proje yap’ diyor. Bakın proje demek para demektir. Param olsun ben de yapacağım. Buraya otel yaparım, lokanta yaparım. Yaparım ki insanlar konaklasın.” dedi.

“Yığılca’da çok büyük sansasyonel çalışmalar yapıldı”

Koronavirüs salgını nedeniyle ülkenin zor bir süreç yaşadığını anımsatan Çam, sözlerine şöyle devam etti: “Devletimizin yetkili kurumlarından çıkan kararlarla bunun önüne geçmiş olduk. Biliyorsunuz dünyadaki ölümleri ülkemizde yaşamadık. En azından 3 bin, 4 binlere daha yeni ulaşmış      durumdayız. Biz bunlardan üzüntü duyuyoruz, bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesini istemiyoruz. Devletimiz bununla çok ilgili bir çalışma yaptı. Kararlar aldılar, giriş çıkışlar kontrollü bir şekilde oldu. Büyük şehirlerde yasaklar oldu. İl genelinde bir tek Yığılca’da çok büyük sansasyonel çalışmalar yapıldı. Ama yanlış olduğu ortaya çıktı. İnsanların tarımla ilgili burada fındık en büyük geliri. Ereğli gibi Bolu gibi hatta Avrupa gibi dışarıda yaşayanlar “ilçemize giremiyoruz” diyorlar. Fakat bu kararların valilik kuruluyla alındığını anlatmaya çalıştık. Ancak insanlarımız bunu anlamakta zorluk çekti. Biz de sabrımızın sonuna geldik ama sağ olsun sayın valimiz yanımızda oldu. Giriş çıkışımız engellenmedi ama bazı büyük şehirlerde de marketler esnaflar etkilendi.”

“Niye ‘Düzce Çimento’ olsun yani Yığılca Çimento olsun” 

Yığılca’daki en büyük sanayi yatırımı olma özelliği taşıyan çimento fabrikasındaki son durumu paylaşan Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, “Hemen hemen yüzde 80 i tamamlandı. Limanla ilgili sıkıntıları var. Akçakoca’yla Alaplı arasında bir liman ihalesi yapıldı. Liman yapılacak. Bittikten sonra üretime geçilecek. Geçtiğimiz hafta Belediye Başkanımız Faruk Özlü Bey patronlarıyla görüştü. Buranın bazı sıkıntıları olacağını teyit ettiler. İnşaallah hayata geçerse ilçemize katma değer yapacak. Yeraltı, yerüstü kaynaklarını dünyaya el açan bir ülke değil dünyaya ihracak yapacak bir konuma gelecek. Günlük buradan limana 7 bin ton çimento inip Orta Doğu Orta Avrupa Orta Asya’ya dağılacak. Adı Düzce Çimento olacak ancak ben bunun Yığılca Çimento olmasını istiyorum. Yüzde 99.9’u Yığılca’dan. Niye ‘Düzce Çimento’ olsun yani Yığılca Çimento olsun.”