Hırsızlık olayı 5 Kasım tarihinde Yığılca ilçesine bağlı Tuğrul Köyünde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Tuğrul Köyünde ailesi ile birlikte yaşayan ve çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Mevlüt Duman isimli bir vatandaşın gece saatlerinde evlerinin önünden 81 EL 184 plakalı traktörü çalındı.

Sabah kalktığında traktörü yerinde bulamayan Mevlüt Duman, vakit kaybetmeden hırsızlık olayını Yığılca İlçe Jandarma Komutanlığı’na haber verdi. İhbar üzerine Tuğrul Köyü’ne gelen Jandarma ekipleri, traktörün park edildiği yerde inceleme yaptı.

Jandarma ekiplerinin bütün çabalarına rağmen tarım aracının izine rastlanmazken, Mevlüt Duman’ın oğlu İskender Duman çalınan traktörlerinin bulunması için Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi. İskender Duman Twitter’de @RTErdogan etiketiyle yaptığı paylaşımda, “Sayın Cumhurbaşkanım; Düzce Yığılca Tuğrul Köyünde Babam Mevlüt ve Annem Ulviye Duman ikamet etmekte. 5 Kasım gecesi babam ve annem uyurken traktörü çalmışlar. Jandarmaya haber verdik ama bir yerden bir şey çıkmadı. Detaylı araştırılması için bize yardımcı olur musunuz?” dedi.