Kurulma aşamasında, YD Madencilik'e ait Düzce Çimento Fabrikası yetkilileri, köylüleri ikna edebilmek için fabrikanın çevreye hiçbir zarar vermeyeceğini söylemişlerdi. Ancak Çimento Fabrikasının faaliyete geçmesinin ardından, çevreye verdiği zararlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Aksu, Hoşafoğlu ve Orhangazi Köylerinde, fındık ağaçlarının üzeri çimento tozu ile kaplanırken, ürünlerde de büyük kayıpların yaşandığı bildirildi.

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet dilekçesi yazan Hoşafoğlu Köyü sakinlerinden Ferit Şimşek, her hangi bir sonuç alamayınca, sesini duyurabilmek için ilgili şikayetini 0542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp ihbar hattına gönderdi.

Düzce Çimento Fabrikasının bacalarından özellikle gece 02:00’dan sabah 05:00 saatleri arasında yoğun bir şekilde duman salınımı yapıldığını öne süren Şimşek, “Üretime başlamadan fabrikanın bacalarına çift filtre takılacağını ve çevreye verdiği zararın sigaradan çıkan duman kadar dahi çıkmayacağı söylenen YD madenciliğe  ait Yığılca’da ki çimento fabrikası, üretime  başlayalı 5 - 6 ay oldu.  Bahçeler bu sekil, 5 sene sonra sizce ne olur, fabrika,  gündüz gözükmüyor, gece ise bulut üreten fabrika misali, dumanlar her tarafı kapsıyor” dedi

HABER: Savaş ARI.