Olay, Yığılca’nın Tıraşlar Köyü Dağ Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; her ay köylüden su parası toplayan Köy Muhtarı Karahan Uğurlu, köye bağlı Dağ Mahallesi’ndeki bazı hanelerin su borcunu ödemedi. Daha sonra köylüden tekrar para istedi fakat su faturalarını ödediklerini söyleyen mahalleli muhtara karşı çıktı. Birkaç gün sonra köydeki 10 hanenin musluklarından sular akmaz oldu. Borç yüzünden sularının kesildiğini anlayan Dağ Mahallesi sakinleri muhtara tepki göstererek konuyu Yığılca Kaymakamı Muhammet Çetin’e taşıdı. Mahalle sakinlerinden bilgi aldıktan sonra olaya el atan Kaymakam Çetin, huzur ve sükunetin sağlanması amacıyla kolluk kuvvetlerini köye yönlendirdi.



‘Jandarma köyümüze neden böyle geldi?’

Kaymakam Çetin’in olası bir olumsuzluğa karşı önlem amacıyla kolluk kuvvetlerini köye göndermesini farklı yorumlayan Dağ Mahallesi sakinlerinden Hüseyin Erdoğan, köyde yaşanan su faturası krizi ile ilgili şunları aktardı:

‘Köyümüze şuana kadar hiçbir jandarma ekibi gelmedi. Sanki büyük bir olay varmış gibi 3 grup jandarma ekibi baskına gelir gibi geldi. Terörist mi besledik, eroin esrar mı sattık? Jandarma köyümüze neden böyle geldi? Sebebi nedir? 3 kuruşluk su parası için 10 hanenin suyu için jandarmanın köye girmesinin bir anlamı yok. Bu şekilde davranıldığı sürece köyümüzde ne muhtar istiyoruz ne de böyle bir heyet istiyoruz.’





‘Nerede ilçe başkanlarımız?’


Bir başka mahalle sakini ise ‘Bu köye 30 tane jandarmayla 3 tane ekip neden giriyor? Göndersinler bir astsubay, göndersinler kaymakamlıktan birini olayı çözsün. 30 kişiyi gönderip de köyde yaşlısını gencini silahla korkutmaya ne hakkı var? Nerede ilçe başkanlarımız? Bize kim sahip çıkacak?’ dedi.  

Öte yandan köyde yaşanan köylü-muhtar gerilimine el atan Kaymakam Muhammed Çetin’in süreci yakinen takip edeceği öğrenildi.


Haber: H. DURNA