MHP’li Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, Yığılca’da belediye eliyle yürütülen çalışmalara ilişkin Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorularını yanıtladı. Öncü Haber ekibi Yığılca halkına da Çam’ın icraatlarından memnun olup olmadıklarını sordu.
İlk olarak Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, başkanlık görevinin 8 ayında yaptıklarını şöyle özetledi:
“İlçemize hizmet etmek için vatandaşımızı mutlu etmek için geldik. Yolları genişlettik, güzelleştirdik. Halkımız da bunları görüyor. Daha açmış olduğumuz caddeler ve yollar var. Cumhuriyet Caddesi tek yönlü bir yoldu. Burayı genişletip ışıklandırma koyarak yolu çift yönlü olarak yapıp açtık. Vatandaşa da esnafa da sorabilirsiniz. Memnun değillerse hemen bu yolu kapatır eski haline getiririz. Caddenin ortasında yapılan süs havuzları heykeller mevcuttu biz bunları kaldırdık. Ağır vasıta araçlar kamyon ve tırlar geçtiği için bunların rahat geçebilmesi için bu yolların genişletilmesi gerekiyordu bizde bunu yaptık. Arı figürünü ilçemizin girişine aldık. Arı figürü için çalışmalarımız devam ediyor. Biz kafamıza göre yıkmıyoruz, insanımızın istekleri doğrultusunda eksikleri gidermeye insanımızın gönlünü mutlu etmeye çalışıyoruz.”Başkan Çam’ın “Bayrak Caddesi” ismini koymak istediği Cumhuriyet Caddesi’ndeki yeni düzenleme hakkında ilçe halkı ise şu görüşlerde bulundu:

“Satışlarımız yol açıldıktan sonra yüzde 30 artış gösterdi”

“Bu cadde üzerinde yılardır esnaflık yapıyorum. Fırıncıyım bu cadde tek yönlü olduğu zamanlarda çok sıkıntı çekiyorduk. Cadde açıldı, genişledi satışlarımız da artış gösterdi. Rasim başkanımızdan bu yolun açılmasını biz istedik. Satışlarımız yol açıldıktan sonra yüzde 30 artış gösterdi.” şeklinde konuştu.

“Onu her zaman destekliyoruz”
Cemalettin Kalaycı, “Emekliyim. Bu cadde açıldı, vatandaş rahat rahat geziyor. Başkandan bu yolun açılmasını biz istedik. Başkan yıkacak yapacak, zararlı yolları biliyor kendisi. Biz onu her zaman destekliyoruz.” diye konuştu.

“Cadde şuan çok güzel oluyor”

Nihal Yıldız, “Tek şeritli bir caddeydi geçmek zor oluyordu cadde şuan çok güzel oluyor. Rasim başkan mahallelerimizin yollarını itfaiye araçları ile yıkatıyor. Rasim başkandan çok memnunuz, biz istemeden o isteyebileceklerimizi zaten kendisi yapıyor.” dedi.

“AK Parti meclis üyesiydim, bu sıkıntıları eski başkana anlatamadık”

Adnan Kaya, “AK Parti meclis üyesiydim, 5 yıl bu caddeyi açmaya çalıştık açamadık. Rasim başkan 3 ayda açtı bu dükkânı. Bu caddenin açılması esnaf olarak bizim satışlarımızı arttırdı. Bu sıkıntıları eski başkana anlatamadık. Rasim başkan esnafın istediklerini fazlasıyla yerine getirmekte. Kendisine çalışmalarından ve duyarlı olmasından çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.