Yığılca ilçesine bağlı Karakaş Köyü’nde kovanlara dadanan ve Balkız ismi verilen yavru boz ayı, acı balı fazla kaçırınca komaya girmişti.  Yığılca Orman İşletmesi ekiplerince yarı baygın halde bulunarak, kamyonetin kasasında önce ilçedeki bir veterinere, ardından ise Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne götürülen sevimli ayı tedavi altına alınmıştı. Vatandaşlar tarafından Orman İşletmesine ait kamyonetin kasasında komik halleri görüntülenen Balkız’ın bu görüntüleri Türkiye ve Dünya Medyasında geniş yer buldu.

Balkız’ın bu görüntülerini fırsata çeviren Yığılca ilçesindeki bal üreticileri, acı bal fiyatlarına yüzde 50 zam yaptı. Geçen yıl 400 TL’den satılan acı balın fiyatı, Balkız’ın görüntülerinin ardından 600 TL’ye çıkartıldı.

Yığılca Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Yılgın, Balkız’ın görüntülerinin ardından, ilçede üretimi yapılan acı bala rağbetin arttığını söyledi. Arı üreticilerinin Türkiye’nin her köşesinden sipariş aldıklarını belirten Yılgın, “Balkız Yığılca Balının tanıtımını en iyi şekilde yaptı” yorumunda bulundu.

Yılgın ayrıca, yine Yığılca İlçesinde üretimi yapılan Kestane Balının rekolte azlığı nedeniyle fiyatının yükseldiğini belirtti. Yılgın, “İlçede üretimi yapılan kestane balı, rekolte azlığı nedeniyle 550 – 600 TL arasında satılıyor” diye konuştu.