MHP’li Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, Yığılca ve Akçakoca’yı Düzce’den ayırarak Bolu sınırlarına alma girişimini açıkça dillendiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kapısını çalarak yardım istedi.

Yığılca’nın CHP’li eski belediye başkanını da yanına alarak Bolu’ya giden Çam, Özcan’dan ilçedeki çalışmalarda kullanılmak üzere muhtelif malzeme talebinde bulundu.

‘Bolu’da çok Yığılcalı var, Düzce’de yok’

Oylama öncesi konuya ilişkin açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ilçe belediyelerine yönelik uygulanan ‘tek fiyat’ tarifesinden Yığılca ilçesinin de faydalanmasını istediklerini söyleyerek, “Yığılca Belediye Başkanımızın kendisi ziyarette bulundu. Bolu’nun kendileri için önemli olduğunu belirtti. Sebebi de Yığılca dışındaki Yığılcalıların, büyük kısmının Bolu’da yaşamasıymış. Neredeyse Yığılca’nın iki katından fazlasının Bolu’da yaşadığını söyledi.  ‘Düzce Merkez’de pek Yığılcalı yoktur. O yüzden desteğiniz bizim açımızdan önemli’ dedi. MHP’li bir başkan. Çok güzel bir uyum yakalamışlar. Yığılca’nın iki önceki Belediye Başkanı CHP’liydi. Sonra AKP’li bir başkan aldı. Sonra MHP’li başkan. O eski başkan ile yeni MHP’li başkan ziyaretimize birlikte geldiler. Bu beni çok mutlu etti. İnşallah bizde de o kültür yakalanır.” diye konuştu.

Teklif oybirliği ile Meclis’ten geçti

Çam’ın bu talebi Bolu Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı 2. Birleşimi’nde görüşülerek oy birliğiyle meclisten geçti. Bolu Belediyesi ile Yığılca Belediyesi arasında protokol imzalanması için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yetki verildi.

Zamanlama manidar

Henüz bir ay önce ‘Biz Düzce’den daha iyi durumdayız. Yığılca ve Akçakoca’yı Bolu’ya bağlamak üzere teklif vermesi için milletvekillerimize mektup yazdım. Bolu’ya deniz getireceğim’ diyen, her meclis toplantısında Düzce’yle kendini kıyaslamadan duramayan CHP’li Tanju Özcan’dan yardım isteyen Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam’ın zamanlaması manidar bulundu. Çam’ın bu tavrıyla Düzce’nin ağabeyi olduğunu iddia eden Özcan’ın ekmeğine yağ sürdüğü yorumları yapıldı.

İttifakta nasıl yankılanacak?

Öte yandan Cumhur İttifakı teamüllerine aykırı olarak MHP’li bir belediye başkanının CHP’li bir belediye başkanından yardım istemesinin yankılarının AK Parti ve MHP genel merkezilerinde nasıl olacağı bilinmiyor.