Düzcespor, Silivrispor maçında dünyaları kaçırdı. Düzcespor karşılaşmaya kalede Furkan, savunmada Enver, Oğulcan, Onur ve Abdullah orta sahada Bulut, Sıddık, sağ kenarda Metin, sol kenarda Nevzat ve bu dörtlünün önünde Yusuf, ileri uçta ise Ömer Faruk şeklinde yer aldı.

42 yıldır sporun içindeyim böyle bir müsabaka ne gördüm ne de yaşadım. Maçın henüz başında 30. saniyede savunma merkezinin dikkatsizliği yüzünden maça 1-0 mağlup başladık. Golden sonra Düzcespor oyunu karşı kaleye yıkarak birçok pozisyonu cömertçe harcadı. Oynanan oyuna baktığımızda yüzde seksen yüzde yirmi topa sahip olma ile oynayarak Düzcespor sezonun en iyi oyununu ortaya koydu fakat tek eksiğin gol bulma kısmında olduğunu söyleyebilirim. İlk yarının ikinci bölümünde ders niteliğinde golü bulduğumuzda maç 1-1 oldu. Sol taraftan Oğulcan’ın nefis ara pasına, Ömer Faruk’a arka direkte kafa ile dokunmak kaldı. Bu golden sonra 3-4 olacak maç ilk yarı 1-1 bitti. Maçın hakeminin Enver’e yapılan arkadan darbeye kırmızı kart göstermesiyle rakip 10 kişi kaldı.

İkinci yarıya gelince Düzcespor oyunu tekrar tek kaleye çevirdi. Takımımızın sağlı sollu atakları ile kenarlara ve merkezden bütün pas alışverişlerini gerçekleştirmesine rağmen bir türlü ikinci gol gelmedi. İki kenar bekleri sağ ve sol açık gibi oynarken Enver topları biraz içerden almayı çalıştı. Aslında diğer kenarda oynayan Oğulcan, oyunu açmak adına sol ayağı çizgiye basarken Enver kenar çizgiye 5 metre uzak oynamaya çalıştı. Enver’in böyle durumlarda Oğulcan gibi sağ ayağı çizgiye basması hatlar arasında ki mesafelerin açılmasını sağlayacaktı. Düzcespor’da maç içerisinde bütün oyuncular aslında istekli arzulu oyun ortaya koydular ama tek eksik son vuruşlar oldu. Düzcespor’da maçın son bölümlerinde Mustafa Sarıgül bütün riskleri göze aldı. Belki bu bölümde çift santrafora dönebilirdi. Ama öyle bir maç oldu ki her an her dakika gol atabileceğimiz bir durum vardı. Bence bu durumu Mustafa Sarıgül’de hesaplamış olabilir diye düşünüyorum. Düzcespor’da, Silivrispor karşısında bütün şansızlıklar üst üste gelirken ikinci yediğimiz gol ummadığımız bir taç atışında geldi. Savunmanın bir an dikkatsizliği göze çarptı. Yine uzatma bölümlerinde birçok pozisyonu değerlendiremediğimiz gibi kalemizde 3. golü görebilirdik fakat Sıddık’ın çabukluğu ile kalemize giden gol önlenmiş oldu. Oyuna baktığımızda iyi mücadele ve iyi bir oyun ortaya çıkardık ama çok gol kaçırdığımız bir müsabaka oldu. Son olarak bu karşılaşma yüzyılda bir gerçekleşebilecek bir müsabaka olurken Düzcespor hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda oynadığı oyun mükemmele yakın bir oyun ortaya koydu diyebiliriz. Düzcespor’un teknik adamı Mustafa Sarıgül, bana göre her şeyi denedi ama olmadı. Bazen futbolda böyle kazalar oluyor. Çok kötü oynuyorsunuz ama üç puan alıyorsunuz. Çok iyi oynuyorsunuz ve çok gol kaçıyorsunuz, müsabakadan mağlup veya 1 puan ile ayrılıyorsunuz. Ben hem Mustafa Sarıgül’e hem de bu oyuncu grubuna güveniyorum. Bazen sabırlı olmakta fayda var. Düzcespor bu oyunla sezon sonu şampiyon olur. Yeter ki oyuncular bu istekle ve arzu ile oynasın.