11 Mayıs sabahı Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Bürosu ekipleri tarafından D-655 Karayolu üzerindeki işyerinde gözaltına alınan eski Belediye Başkanı İbrahim Aykut ve oğlu Sami Aykut ile diğer bir şüpheli Zeki Akyol için karar verildi.

Bir hafta gözaltında kalan ve emniyetteki işlemlerinin tamamlanması sonrası bugün adliyeye sevk edilen Konuralp'in belde olduğu dönemde üst üste 3 dönem belediye başkanlığı yapan İbrahim Aykut ve diğer iki şüpheli hakim karşısına çıktı. 

2006 yılında Konuralp'te yaşanan bir cinayet dolayısıyla gözaltına alındıkları öğrenilen eski Belediye Başkanı İbrahim Aykut ve oğlu Sami Aykut ile Zeki Akyol çıkarıldıkları mahkemece cinayete azmettirmek suçundan tutuklandı. 

3 dönem başkanlık yaptı
1994 yılında Doğru Yol Partisi’nden belediye başkanı seçilen ve 3 dönem Konuralp Belediye Başkanlığı yapan İbrahim Aykut, 2009 Yerel Seçimleri'ni kaybetmişti. Konuralp'te 15 yıl belediye başkanlığı koltuğunda oturan Aykut, 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri sonucunda görevi Yusuf Ercan'a devretmişti.