Son 3 belediye başkanı ile İstanbul Caddesi adeta "Yap-boz" tahtasına döndü. İlk başkanlık döneminde İstanbul Caddesi'ni araç trafiğe kapatma fikrini dillendiren Mehmet Keleş, ikinci kez koltuğa oturduğunda bunu icraata döktü.

Keleş kapattı, Ay açtırdı
2017'nin temmuz ayında Düzce Belediyesi Yayalaştırma Projesi kapsamında araç trafiğine kapatılan İstanbul Caddesi, 3 Aralık 2018 tarihinde ise dönemin Belediye Başkanı Dursun Ay'ın talebi ve "İl Trafik Komisyonu" kararı ile tekrar ulaşıma açıldı.

Düzceli tramvayı bir gördü, bir görmedi
Trafikte artan sıkıntılar, cezai yaptırımlara karşılık bisiklet ve motosiklet sürücülerinin yola girmeye devam etmesi ve esnafın işlerinin olumsuz etkilenmesi gibi nedenlerle yolun tekrar açılmasını isteyenlerin yüzü bu kararla gülerken, yüz binlerce lira harcanan ancak sık sık arızalanan nostaljik tramvay da bir süre daha gidip-geldikten sonra bir daha raylara çıkmamak üzere istasyona çekildi.

Akıllarda ise bu projeye boş yere akıtılan paralar kaldı.

Özlü kökten söktü
31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından başkanlık koltuğuna oturan Dr. Faruk Özlü Düzce'nin kalbi konumundaki İstanbul Caddesi'nin daha modern bir hale bürünmesi gerekçesiyle kapsamlı bir proje hazırlattı. Uzmanlarla yapılan görüşmeler sonucu son şekli verilen proje doğrultusunda tramvay rayları söküldü yerine bisiklet yolu yapıldı.

Çekiciye yüklenip götürüldü
15 Temmuz Şehitleri Parkı yanındaki istasyonda çürümeye bırakılan tramvayın akıbeti ise merak konusu oldu. Belediye yetkililerinden nasıl değerlendirileceği konusunda tek demeç gelmeyen tramvay bu sabah saatlerinde bir çekiciye yüklendi ve yola çıktı. Düzce'nin göbeğinde İstanbul'un meşhur İstiklal Caddesi havası oluşturmak isteyen eski Başkan Keleş'in kısa süre de olsa gerçeğe dönüştürdüğü bu hayali de çekicinin kasasında uzaklara doğru yol aldı.