Düzce Üniversitesi tarafından 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapsamında düzenlenen “Bir İlim Yolcusu: Prof. Dr. Fuat Sezgin Sempozyumu” Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü ve Prof. Dr. İdris Şahin, Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, davetli konuşmacılar, ülkemizin farklı üniversitelerinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“İslam bilim tarihi ile ilgili çalışmalar yürüttü”
Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, İslam kültür ve medeniyetinin asırlarca insanlığa hizmet ettiğini ve ufuk açtığını belirterek sözlerine başladı. Merhum Prof. Dr. Fuat Sezgin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’ye davet edildiğini ve ülkemizde İslam bilim tarihi ile ilgili çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Prof. Dr. İlhan Genç, O’nun emeklerinin zayi olmadığını ve bir vefa borcu olarak 2019 yılının Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı olarak kutlandığını sözlerine ekledi. Bu kapsamda sempozyumla daha önce düzenlenen etkinlikleri taçlandırdıklarını dillendiren Prof. Dr. Genç, programda emeği geçenlere teşekkür etti.


“Sadece hatırlamak değil, İslam bilim tarihini anlamak”
Sempozyumda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı etkinliklerinin; sadece Prof. Dr. Fuat Sezgin’i hatırlamak değil, İslam bilim tarihini anlamak ve nereden geldiğimize ışık tutmak açısından da önemli olduğunu ifade etti.


“İslam tarihini daha iyi anlamak için gözle deneyimlemek daha faydalı olacak”
Prof. Dr. Fuat Sezgin’in derinliğindeki maneviyatı da anlamanın önemine dikkat çeken Rektör Çakar, O’nu anarken, İslam Medeniyeti’nin batıya ışık tuttuğu perspektifini de anlamış olacağımızı vurguladı. Prof. Dr. Fuat Sezgin’in öncülüğünde kurulan İslam Tarihi Müzesi’ne Düzce Üniversitesi öğrencilerini göndermeye devam edeceklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İslam tarihini daha iyi anlamak için gözle deneyimlemenin daha faydalı olacağını dile getirdi.