15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY Terör Örgütü'ne yönelik başlatılan soruşturmalar kapsamında Düzce'de geçmişte önemli görevlerde bulunan bir çok isim için gözaltı ve tutuklama kararları çıktı.

Ekrem Yiğit'in gözaltında sorgusu devam ederken onunla aynı dönemlerde görev yapan 2 isim hakkında 15 Temmuz öncesi ve sonrası başlatılan FETÖ/PDY ile bağlantılı soruşturmalar kapsamında tutuklama kararı çıktı.

2004-2009 yılları arasında Düzce Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevinde buluna Hüseyin Serter Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

Yine 2009-2011 yılları arasında Düzce Adliyesi'nde görev yapan Düzce Eski Ağır Ceza Reisi Hikmet Şen ise Van Hakimi iken önce üye hakim olarak baktığı "futbolda şike" davası kapsamında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi'nce hakkında inceleme başlatıldı. 'Paralel yapı' iddiaları kapsamında incelemeye alınan Şen için daha sonra Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkartıldı.

Yine aynı dönemlerde Düzce Valisi olan Bülent Kılınç da geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2008-2010 yılları arasında Düzce’de görev yapan ve merkeze alındıktan sonra danıştay üyeliğine atanan Düzce Eski Valisi Bülent Kılınç, iddiaya göre FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.

Gezer, merkeze alınmıştı

Öte yandan 17 Aralık operasyonları sonrası emniyette tasfiye ve yer değişikliği için düğmeye basılmıştı. Düzce'de 2010-2014 yılları arasında 4 yıl görev yapan Eski İl Emniyet Müdürü Ali Gezer ise merkeze alınan emniyet müdürleri arasında yer almıştı. 12 Ocak 2010 tarihinde Düzce İl Emniyet Müdürü olarak atanan Ali Gezer'in Ocak 2014'te görev yeri değişmiş ve Gaziantep’e atanmıştı. Resmi Gazete'de 20 Ocak 2015 tarihinde yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesine göre ise Gezer, başka bir göreve atanmak üzeri Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınmıştı.