Baklava, şeker ve çikolata… Şeker Bayramı olarak da bilinen Ramazan Bayramı’na artık 1 gün kala Düzce’de vatandaşların uğrak yerleri de baklava ve çikolata satışı yapan dükkânlar oluyor. Fakat bu ürünleri alırken nelere dikkat etmeli? Biz de Öncü Haber ekibi olarak baklava ve çikolata satışı yapan dükkânları dolaştık ve sizler için nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırdık.



“Eğer bu tatları hissetmiyorsanız o baklava kaliteli bir baklava değildir.”
Düzce’de 2012 yılından itibaren baklava yapan ve satan bir baklavacının işletmecisi olan Volkan Dik, herkesin sevdiği bu ürünü alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Vatandaşlara benim uyarım şu olacak. İyi baklavayı anlayabilmek için birinci kıstas fiyat, ikinci kıstas koku alma ve tat alma, üçüncüsü ise duymadır. Bunlar nasıl oluyor diye sorarsanız bir kere tatlıya çatalı batırdığınızda hışırtı duyarsınız ayrıca fıstık ve tereyağının burçak burçak, orijinal bir kokusu olur. O kokuyu almanız gerekiyor. Tat alma olayı da bunlarla birleştiğinde muazzam bir tat bırakır damağınızda. Eğer bu tatları hissetmiyorsanız o baklava kaliteli bir baklava değildir. Bayram öncesinde yoğun sipariş alıyoruz ve bu siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz”



“Düzce’de fiyatları normal buluyorum”
Baklava almaya gelen Fatih Topkan isimli bir müşteri ise baklava alırken kaliteye önem verdiğini belirterek şu şekilde konuştu:
“Baklava alırken glikozsuz doğallık arıyorum. Özellikle bayramlarda baklava almak için mağazalara geliyoruz. Düzce’de fiyatları normal buluyorum. İstanbul’da glikozu fazla olan tatlılara 100 lira derlerken burada 60 liraya kaliteli tatlı alabiliyoruz.”



“Çikolata denildiğinde öncelikli olarak kaliteye önem verilmelidir”
Düzce’de çikolata satışı yapan bir mağaza yetkilisi Muhammet Demir de çikolatanın kalitesine değindi ve konuşmasına şöyle devam etti:

“Çikolata alacak vatandaşların kaliteye dikkat etmesi gerekiyor. Açık ürün değil ambalajlı, kapalı ürünleri tercih etmeliler. Havalar sıcak, yüksek sıcaklıkta erime yapabilir. Dolaplara koyulduğunda ise soğuk nedeniyle beyazlama yapabilir. 18 derecenin altındaki bir sıcaklıkta çikolatayı muhafaza edersek çikolatanın altı aylık ömrü olur. Bayram öncesi yoğunluk var. Fiyatlarımızda herhangi bir değişiklik yok. Geçen yılki fiyattan satıyoruz. Çikolata denildiğinde öncelikli olarak kaliteye önem verilmelidir.”

Haber: M.AYDIN