Düzce'nin Cumayeri yaşayan 35 yaşındaki Selahattin T. eniştesi Davut K.'le birlikte 10 gündür ayrı olduğu eşi Emine T.'i babaevinden sabah saatlerinde kiraladığı araçla aldı.  Karısıyla aile içi geçimsizlik yaşadığı için bir süredir ayrı yaşadığı öğrenilen Selahattin T., eşiyle barışmak için Cumayeri’ndeki bir pastaneye gitti.   Selahattin T., burada eşiyle bir süre tartıştıktan sonra eniştesini ve eşini alarak kiralık araçla Sakarya'nın Hendek İlçesi Soğuksu Mahallesi'ne geldi.

Altından Mudurnu Çayının aktığı Soğuksu Köprüsü'nde araçtan inen Selahattin T. iddiaya göre kavga ettiği eşini boğarak öldürüp, cesedini köprüden nehire attı. Buradan ayrılıp tekrar Düzce'ye dönen Selahattin T., aynı günün akşamında Cumayeri İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek kayıp ihbarında bulundu. Kayıp başvurunda çelişkili ifadelerde bulunan Selahattin T.’den şüphelenen  güvenlik güçleri, tekrar ifadeye çağırdı. Düzce Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Ekipleri tarafından yeniden sorguya alınan koca, sorulan sorular üzerine eşini öldürdüğünü itiraf etti.

Eşini öldüren Selahattin T. ve olay sırasında yanında olan eniştesi Davut K., emniyet ekiplerince gözaltına alındı. Davut K.’nın da cezaevi firarisi olduğu ve sahte kimlikle dolaştığı ortaya çıktı. Şahıslar buradaki ifadelerinin ardından Sakarya İl Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi. JJandarma, Sakarya İtfaiyesi, AFAD ve AKUT ekipleri, olay yerine giderek genç kadının atıldığı iddia edilen Mudurnu Çayında botlarla arama yapmaya başladı.     Sabah saatlerinden itibaren yapılan aramada herhangi bir sonuca ulaşılamadı.

 

Haber;S.KAŞKIR