Sağlık hizmetlerinde kalitenin yükseltilmesi ve sağlıkta Düzce’nin marka bir şehir haline gelmesi için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Düzce Valiliği öncülüğünde başlatılan girişim sonuç verdi. Sağlık Bakanlığı’nın katkıları ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesine 280 bin lira değerinde 4 adet Ventilatör (Temel Yaşam Destek Ünitesi) alınacağı öğrenildi.   

Ödenek Sağlık Bakanlığı'ndan

Söz konusu cihazların temini Sağlık Bakanlığı Genel Bütçe kaynaklarından ödenek çıkartılarak, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) üzerinden alımı gerçekleştirilecek. Sözleşmede yer alan teslimat sürecinin tamamlanmasının ardından cihazlar faaliyete geçirilecek.

Yoğun Bakım Kapasitesi Artacak

İlimiz Aziziye Mahallesi’nde hizmet vermekte olan 400 yataklı Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki yoğun bakım kapasitesinin arttırılarak il dışı sevk sayılarının en aza indirilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda çalışmalar başlatıldı. Yürütülen çalışmalar ile mevcut yoğun bakım servislerinin kapasitelerinin arttırılması ve daha fazla hastaya hizmet verir hale gelmesi amaçlanıyor. İlimize kazandırılan bu cihazlar özellikle yoğun bakım servislerinde tedavi görmesi gereken hastaların hizmetine sunulacak.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde mevcut olan 19 ventilatöre 4 adet daha ventilatör (solunum cihazı) ilave edilerek toplamda 23 ventilatör cihazı ile hizmet verilmeye başlanacak.

Haber: S. AYAN