Anıtpark Meydanı, obezite ile mücadelede, toplumun sağlıklı beslenmesi ve hareketli yaşamın teşvik edilmesi için çocuklara muhteşem eğitici bir müzikal gösterime ev sahipliği yaptı. İlk olarak 2014'te TRT ekranlarında, çocuklarla buluşan Rafadan Tayfa ekibi, dün akşam Düzce’deki çocuklarla Anıtpark Meydanında buluştu.





Yüzlerce çocuğun alanı doldurduğu Anıtpark’ta anne ve babalarda onlara eşlik etti. Anadolu ezgilerinin muhteşem ritmiyle folklorun buluştuğu müzikalde sahneye dev LED ekran kuruldu. Gösterim öncesi halk sağlığına yönelik sağlıklı yaşam araçlarında sağlık personelleri tarafından bilgilendirme çalışmaları, broşür ve balon dağıtımı yapıldı.

Rafadan Tayfa'nın top koşturduğu sokak ve birbirinden eğlenceli günler geçirdiği mahalle dekorunun da yer aldığı gösteride çocuklar muhteşem müzikler eşliğinde eğlendi.



Müzikal gösterilerle dolu program çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.  Etkinlikte çocuklara sağlıklı yaşam için gereken bilgiler eğlenceli gösteriler eşliğinde sunuldu.



Çocukların eğlenceli saatler geçirdiği programda sürpriz hediyeler de verildi.



İl Sağlık Müdürü Mustafa Özyörük gösterimin Sağlık Bakanlığı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Kurban Bayramı öncesi Düzce’deki çocuklara bir hediyesi olduğunu söyledi.

Gösterimle ilgili düşüncelerini dile getiren Özyörük, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlık yetişmeleri ve sağlıklı bir gelecek inşa etmeleri için bakanlığımız çok ciddi ve yoğun bir çaba sarf ediyor. Düzce olarak bizde bakanlığımızı elimizden geldiğince e iyi şekilde temsil etmeye çabalıyoruz. Müzikale gösterilen ilgiden çok memnunuz. Çocuklarımızı mutlu görmek bizleri de çok mutlu ediyor.” dedi.



Sağlıklı büyümenin hem bedensel hem de zihinsel gelişimi birlikte yapabilmek anlamına geldiğini ifade eden Özyörük, “Rafadan Tayfa çocuklarımızın ruh zihin ve gönül dünyasını çok ciddi bir şekilde güvenle inşa edebilecek bir gösterim anlamını taşıyor. Çocuklarımızı zihinlerinde korumak istiyoruz. Zararlı yayınlardan zararlı etki ve fikirlerden korumak istiyoruz. Bu projeden dolayı ciddi bir heyecan duyuyoruz. Çocuklarımız zaten Rafadan Tayfa’yı çok seviyorlar. Bu program çocuklarımızın bundan sonra da sağlıklı tayfa olmalarına katkı sağlayacak.” diye konuştu.

Haber:Y.SEVER