Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Ekrem Çavuş, düzenlediği basın açıklaması ile sağlıkta yaşanan sorunlara değindi. Meclise sunulan son önergeyi yetersiz bulduğunu belirten Çavuş, daha ağır yaptırımlar uygulanmasını önerdi.

Sağlık tesislerinin de yeterli seviyede olmayışı, bundan kaynaklı olarak düzgün hizmet verilememesi ve bunun hasta ve yakınlarında olumsuz etkiler oluşturduğunu ifade eden Ekrem Çavuş, sorunun çözümü için çağrıda bulundu.


“Sıfır tolerans uygulansın”

Sağlıkta şiddetle mücadele için önerilen yasa tasarısı hakkında meclise sunulan önerge hakkında konuşan Çavuş, şu şekilde konuştu:

“Bu sadece savcılık tarafından bir tutuklama kararı verilebilecek şeklinde bir madde ile geçiştirilerek, sağlık personelinin yine yediği dayakla kalacağı şeklinde hiçbir değişiklik yapılmadı. Yani olayın özeti, çıkan yasaya göre de döven dövdüğü, hakaret eden ettiği hakaretle kalacak. Oysa biz diyoruz ki, şiddeti uygulayan kişiye sıfır tolerans uygulansın. Asla acil dışında sağlık hizmetlerinden faydalanamasın veya bir ücrete tabi tutulsun, ileri gidişlerde de hapis cezasına çarptırılsın ve indirim uygulanmasın.”


“Bir Kadın Doğum Uzmanı geçici görevle çalışıyor”

Medyada da yoğun yankı bulan sağlık sorunlarına da değinen Başkan Çavuş, “Personel konusunda bir aşama kaydedildi. Yeterli seviyede sağlık personeli ataması yapıldı. Ancak hekim ataması konusunda hala çok büyük sıkıntılar var. İki Kadın Doğum Uzmanı ataması yapıldı ancak ikisi de yan dal seçip gittiler. Şu anda Devlet Hastanesinde bir tane Kadın Doğum Uzmanı geçici görevle çalışıyor. Diğer branşlarda da birçok hekimin görevden ayrılacağını duyuyoruz. Bu çok büyük bir sorun. Düzce 400 bini bulan, yaz aylarında 600-700 bin nüfusa erişen bir il. Burada sağlık tesislerinin yetersiz olduğu da aşikârdır” ifadelerini kullandı.

Sağlık tesislerinde yaşanan eksikler ve sorunlar nedeniyle düzgün hizmet alamayan vatandaşların, şiddete yöneldiğini ifade eden Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Ekrem Çavuş, bu sorunları çözmek için ortak bir çalıştay yapma çağrısında bulundu.


“Bunların Türk milleti ile derdi nedir?”

Son dönemde derin yankı bulan Andımız tartışmasına da değinen Çavuş, isim vermeden bir sendikayı işaret etti. O sendika tarafından yapılan açıklamaları doğru bulmadığını belirten Ekrem Çavuş, Türk Milleti ve Andımız ile dertlerinin ne olduğu sorusunu yöneltti.

Varlığını, Türk Milletinin varlığına armağan eden bir sendika olduklarının altını çizen Çavuş, “81 İlde, Andımızın okunmaması yönünde basın açıklamaları yapan sendikayı hepimiz çok iyi biliyoruz. Buna karşılık biz de 81 ilde okunması gerektiği yönünde açıklamalar yaptık” dedi.
 
Sendikaların görev tanımını yapan Ekrem Çavuş, her şeyden bir ülke ve bayrağımızın olduğuna vurgu yaparak, “Bunların Türk Milleti ile derdi nedir? Türk Milleti ve andımızla ne alıp veremedikleri var” sorusunu da yöneltmeyi ihmal etmedi.