1977 yılında yaşanan olayda kafasına kurşun isabet eden Reşat Nuri Çelik, çıkarılması riskli olduğu için tam 34 yıldır o kurşunla yaşamaya devam ediyor. Eski Akçakoca Halk Eğitim Merkezi Müdürü olan Çelik, 1977 yılındaki olayda kafasına isabet eden kurşunun, elmacık kemiğini parçalayarak, omurilik soğanına az bir mesafe kala durduğunu söyledi. Olayda ağır yaralandığını ve 15 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayata yeniden döndüğünü belirten Çelik, şöyle devam etti:

 
"Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yaparken yaşadığım o anı bugün olmuş gibi hatırlıyorum. Avcılar Kulübü'ne çıktık, hem çay içiyor hem de iş konuşuyorduk. Bu sırada arkadaşımın çantasındaki silah yere düşerek ateş aldı. Kurşun kafama isabet etmiş. Elmacık kemiğimden girerek omurilik soğanıma milimetre mesafede durmuş. 15 gün yoğun bakımda kaldım. Kurşun çok hassas bir bölgede olduğu için daha fazla zarar verebileceğinden çıkarmamışlar. Uzun bir süre gözlem altında yaşadım. Zarar vermediği anlaşıldı ve müdahale olasılığı ortadan kalktı. "
 

Sadece boğazı, dili ve sol yanağındaki uyuşma hissi dışında bir şikayetinin olmadığını dile getiren Çelik, "Ben kurşundan, kurşun benden memnun. Şikayetimiz yok, birlikte gayet iyi geçiniyoruz" dedi.

Haber; Ş. ÇAKIR