Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü 2015 yılında yapılan sigara denetimleri ve cezaları hakkında açıklama yaptı. Buna göre; Düzce’de 20 Kasım 2015 itibari ile 8 bin 418 denetim yapıldı. Bu denetimlerde 21 işyerine uygulanan cezai işlemden 5 bin 88,75 TL’si ödendi. Ödeme yapmayan işletmeler Düzce Defterdarlığına bildirildi. Ekipler ihlal tespit ettiklerinde 1. Ceza için 1 bin 357 TL tutarındaki idari para cezasını uygulamak üzere ceza tutanağı düzenliyor. Bu cezalar 2. İhlalde birinci cezanın 2 katı, 3. İhlalde ise 1. Cezanın 3 katı ceza kesiliyor ve mevcut işyerinin faaliyetine on günden bir aya kadar son veriliyor. Ayrıca, Mülki İdari Amirin de 1 bin 357 TL ile 6  bin 800 TL arasında idari para cezası verme yetkisi bulunuyor.

SİGARA BIRAKTIRMA POLİKLİNİĞİ ve İLAÇ DAĞITIMI

İlimizde Tütün ve tütün mamullerinin zararlarını önlemek için yapılan koruyucu ve önleyici çalışmalar doğrultusunda Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde 1 adet Sigara Bıraktırma Polikliniği’nde (2 doktor, 1 hemşire) ve Düzce Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde Göğüs Hastalıkları Polikliniğinde (1 doktor,1 hemşire) 1 adet olmak üzere toplamda 2 adet sigara bırakma polikliniği haftanın 5 günü hizmet veriyor.
Öte yandan Polikliniklerde reçete edilen sigara bırakma ilaçları Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Tütün Birimi tarafından sigara bağımlısı kişilere ücretsiz olarak Mart 2015 tarihinden itibaren verilmeye devam ediyor.Düzce’de 20 Kasım 2015 itibari ile  bin 180 kişiye ilaç teslim edildi.

Haber;S.KAŞKIR