Düzce’de Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde yaşanan yoğunluk zaman zaman vatandaşları da isyan ettirdiği geçmiş dönemlerde de haberlere konu olmuştu.

Muayene sırasında uzun kuyruk oluşan acil serviste sadece bir doktor olduğunu öne süren vatandaşlar basın aracılığıyla zaman zaman eleştirilerini sıralarken acilde yaşanan yoğunluk ile ilgili yetkili ağızdan yapılan açıklamalarda, bu durumun acil olmayan hastaların polikliniklerde tedavi olmak yerine acillere akın etmesinden kaynaklandığı ifade edilmişti.

 

Düzce’de de önemli bir sorun olan acil servisteki yığılmalar için nihayet harekete geçildi. Hastanelerin acil servislerine yapılan başvuruların toplam başvurular içindeki payı yüzde 27’e ulaştı. Bu oran OECD ve Avrupa ülkelerinde yüzde 5-8 oranında seyrediyor. Yeni önlem arayışında olan sağlık bürokrasisi, çözüm olarak ilk aşamada acillere olan başvuruların bir kısmını aile sağlık merkezlerine yönlendirecek.

MESAİ 20.00’YE UZAYACAK

Bunun için de hastanelerin acil servislerinde görev yapan aile hekimleri, aile sağlık merkezlerine geri çekilecek ve 20.00’ye kadar çalışacak. Merkezler cumartesi de açık olacak.

Haber; S.KAŞKIR