Akçakoca'da bugün Düzce Üniversitesi ve Akçakoca Belediyesi işbirliği ile “Akçakoca Turizmi” konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı Kerem Köfteoğlu, TUYED üyeleri, TÜROB temsilcisi Gönül Yıldırım ve TÜRSAB temsilcisi Birsen Güner katıldılar.


Söyleşi öncesinde bir konuşma yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, tüm katılımcılara davetlerini kabul ettikleri için teşekkür ederek, ''Akçakoca Turizminde büyük bir ortak çalışma programı hazırlanmış olmasını ve yeni arayışları çok önemsiyorum. Kaymakamlık, Belediye, TSO ve sivil toplum örgütlerinin konuyu çok ciddi boyutlarda ele alınması da sevindirici. Çeşitlendirme, ve alt yapının geliştirilmesi eksikliklerin çok kısa sürede aşabileceğimize inanıyorum. Bu gibi çalıştaylar devam edecek.'' dedi.


TUYED Başkanı Köfteoğlu ise, TUYED hakkında Turizm öğrencileri ve Akçakocalı turizm işletmecilerini bilgilendirerek, geçmiş dönem ve bugünün turizm haberlerinden örnekler verdi.


2009 turizm rakamlarında, 2008'in ilk çeyreğine göre Türkiye'nin de yer aldığı Akdeniz ülkelerinde yaşanan düşüşlerle ilgili olarak yöneltilen bir soruya Köfteoğlu, ''Akdeniz ülkeleri arasında rakiplerimizde ciddi düşüşler var. Bu devam da edecektir. Küresel krizin bunda etkisi çok, domuz gribi vakaları da sürecek mi tam olarak bilemiyoruz. Geçen yıla göre ciddi düşüş beklemiyoruz. Ama en kötü ihtimalle turizmde geçen yılın rakamlarının yakalanacağını öngörüyoruz.'' şeklinde cevap verdi.
TUYED Başkanı Köfteoğlu'nun konuşmasının ardından söyleşiye geçildi. Söyleşide katılımcılar Akçakoca turizmi hakkında görüşlerini dile getirdiler.