Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun 28 Aralık’ta Düzce’ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Havza Koruma Planı kapsamındaki  çalışmaların derhal başlaması talimatını vermesinin ardından ilk toplantı konunun tüm taraflarının katılımı ile yapıldı. Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Şahin’in başkanlığında yapılan toplantıya, DSİ, İSKİ, Çevresel Etki Değerlendirme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Belediye, Tarım Müdürlüğü ve Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden yetkililer katıldı.

Düzce Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nde yapılan toplantının ardından bir açıklama yapan Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Şahin, toplantının Havza Koruma Planı’nda ön görülen işlemler, tedbirler ve bunların hangi takvim çerçevesinde kimler tarafından yapılacağının  gözden geçirilmesi amacıyla yapıldığını söyledi.

Şahin, Havza Koruma Planı’nın katı ve sıvı atıkların bertarafı ve tarım ve sanayiden kaynaklanan kirliliğin önüne  geçilmesini amaçladığını, bu toplantı ile planda ki ayrıntılar konusunda bilincin arttırılmasının hedeflendiğini belirtirken, Planın daha sonraki aşamalarında İSKİ’nin havza koruma yönetmeliği ve çevre düzeni planı ile ilişkilendirileceğini dile getirdi. Recep Şahin, bu toplantının ardından Havza Koruma Planı’nın netleştirileceğini, tedbirlerin ne zaman kimin tarafından alınacağının kesinlik kazanacağını, aynı zamanda da Melen Havzasına özel hükümlerin belirlenmesi çalışmalarının yürütüleceğini sözlerine ekledi.