Sağlık Bakanlığı tarafından Düzce'ye gönderilen tam donanımlı 3 ambulans düzenlenen törenle hizmete girdi. 112 komuta merkezi bahçesinde düzenlenen törende konuşan Sağlık İl Müdürü Necati Şimşek 2013 yılında ambulansların sayısının daha da arttıracaklarını dile getirdi.



Şimşek, “Çalışma şartlarımız ne olursa olsun insanımızın en ilgiliye muhtaç halde kaldığı duruma muhatap olduğu insanlarız. Onların her türlü hal ve hareketlerini göğüslemek ve acılarını dindirmek bizim en temel görevimizdir. Bundan hiçbir zaman geri adım atmayalım. 3 ambulansımız ilimiz tahsis edildi. 2013 yılında 4 ambulansımız daha devreye girecek. Böylece 21 ambulansı olan ilimizde ambulansların 3'te 1'i yenilenmiş olacak.”dedi.

Yüzde 94 boş mesaj

Şimşek, konuşmasında 112 komuta merkezine yapılan asılsız ihbarlardan da yakındı.

“Çağrı merkezimize gelen ihbarların yüzde 6'sı vaka çağrısı.”diyen Şimşek, “ Yüzde 94'ü 112'yi boşa meşgul eden çağrılar. Adres soranından sabah namazının okunup okunmadığını soranlar var. Halkımızın bu konuda bilinçlendirilmesinde basınızın desteğine ihtiyacımız var.”şeklinde konuştu.

Vakaya ulaşma oranı yüzde 10

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. İlker Yıldırım da konuşmasında Şimşek'in de üzerinde durduğu asılsız ihbarlara dikkat çekti.

Düzce'de 2012 yılı içerisinde toplam 22 bin 358 olaya ambulans görevlendirdiklerini belirten Yıldırım, “ bunların 17 bin 482'si medikal, 2 bin 287'si trafik kazası, geriye kalan kısım da iş kazaları, yaralamalar şeklindedir.” derken il ve ilçelerde 10 dakika altında vakaya ulaşma oranlarının yüzde 95 olduğunu ifade etti.



Konuşmaların ardından acil sağlık hizmetlerinin gelişmesine katkısı bulananlara protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. İl Müftüsü Selami Emen'in duaları ve Vali Adnan Yılmaz'ın hayırlı olsun dileklerinin ardından 3 ambulans kurdelaların kesilmesiyle hizmete girdi.

Haber: S. KAŞKIR