Yeşilin her tonunu barındırması nedeniyle "Yeşil Düzce" tanımının artık slogan haline geldiği Düzce'de, bu unvanın kaybedilmemesi için atılan adımlar umutları yeşertiyor. Özellikle eğitim çevrelerince sık sık düzenlenen fidan dikim etkinlikleri ile hem kışın nefes aldırmayacak düzeye ulaşan hava kirliliğine bir nebze de olsa çare olunmaya çalışılıyor hem de yeşil alanların artması sağlanıyor.

Müdürlük destek verdi

Bu kapsamda son olarak Düzce Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri okul bahçesini ağaçlandırmak için harekete geçti. Bu isteklerini okul yönetimi ile paylaşan üniversiteli gençler için bu kez idareciler girişimlerde bulundu.

Kendi elleriyle diktiler

Düzce Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri  ile görüşen okul yönetiminin talebi üzerine gerekli teknik yardım ve fidan desteğinin sağlanması kararı alındı. Mart ayının ilk haftasında öğrenciler tarafından açılan çukurlara fidanlar dikildi. Kendi elleriyle diktikleri fidanlarla okullarının bahçesinin güzel bir görünüme kavuşmasını sağlayan ve bunu kutsal bir görev gibi gören öğrencilerin mutlulukları yüzlerinden okundu.

"Desteğe hazırız" mesajı

Düzce Orman İşletme Müdürü Selçuk Yıldız, Düzce ilindeki okul, cami, mezarlık gibi topluma açık olan her türlü bahçe ve çevre ağaçlandırması talebinin derhal değerlendirilerek söz konusu alanların bir program dâhilinde hemen ağaçlandırılabileceğini ifade etti.

Haber;C.ÜSTÜNER