Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere bir çok kuruma yazı yazan bir vatandaş, Akçakoca Barınağı’nın logarlar neticesinde sürekli lağım suları ile dolduğunu ve ortamın orada çalışan işçi sağlığı açısından ''Büyük sağlık riski'' oluşturduğunu iddia etti. Barınağın durumunu fotoğraflayan ve tüm kurumlara şikayet dilekçesi yazan bir vatandaş, yine bu durumu basın kuruluşlarıyla da paylaştı.  Yazılan şikayet dilekçesinde hayvan barınağında geçmişte de tıkanan logarlara yönelik sadece ortamdaki lağım sularının çekilmesi yönünde geçici çözümler üretildiği belirtilirken; logarların tıkanmasına yönelik tam kapsamlı risk analizi yapılmadığından sorunun kronik bir hal alarak tekrar ettiği bildirildi. Yine Belediye Başkanlarının belediyelerde İŞVEREN konumunda olduğu hatırlatıldı ve  şikayet dilekçesinde “İşçi sağlığını ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olan işverenler ,6331 sayılı yasa gereği ,sağlık ve güvenlik riski oluşturan tüm sorunlarla ilgili olarak risk analizi yapmakla yükümlü kılınmıştır. Bu bağlamda; Sorunun geçmiş dönemde de vuku bulduğu ve risk analizinin yapılmadığı göz önünde bulundurularak, işçi sağlığını riske atan ve halen soruna kayıtsız kalan sorumlu belediye başkanı ile ilgili 6133 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği soruşturma talep eder, müracaatımıza ilişkin 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımla arz ederim.” denildi.

Söz konusu şikayet dilekçesi Orman Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Bölge Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Belediye Teftiş Kurulu Başkanlığı, Bimer’e de gönderildi. 

AKÇAKOCA BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA: "BÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"
Akçakoca Belediyesi’ne ait hayvan barınağından sorumlu Veteriner Hekim Ufuk Göktaş açıklama yaptı. Göktaş, olayın 5-6 ay önce Akçakoca’da meydana gelen selden dolayı yaşandığını belirtti. Yaşanan afet durumundan dolayı logar kapaklarının tıkandığını aktaran Göktaş, barınakta gerekli çalışmaların yapıldığının bilgisini verdi.



Yağmur suyunun barınağa olan olumsuz etkisini ortadan kaldırmak için ihtiyaç duyulan alanların betonla kapatıldığını söyleyen Göktaş, konu hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili Orman Su İşleri Müdürlüğü’nün barınakta teftişte bulunduğunu belirtti.

Yapılan teftişte herhangi bir şekilde olumsuzluğa rastlanılmadığını kaydeden Veteriner Hekim Ufuk Göktaş, barınaktaki hayvanların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi içinde çalışmalardaB ulunduklarını paylaştı.

HABER;S.KAŞKIR