Aile Hekimlerinin geçtiğimiz hafta bir günlük iş bırakma eylemini ve Ankara’daki mitingini Öncü Ana Haber’de “Hak arama değil, ideolojik” olarak yorumlayan Düzce Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Lütfi Çırakoğlu’nun açıklamaları Türk Sağlık Sen’i rahatsız etti.

 

Yazılı bir açıklama yapan Türk Sağlık Sen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır, Çırakoğlu’nun beyanlarının kışkırtıcı olduğunu söyledi. Bahadır, “Burada 3 hatırlatma yapmak istiyoruz. Bunun birincisi idarecilerdir ki iş bırakma sendikal bir haktır. İkincisi burada bir hak ve hukuk mücadelesi varken yetkili malum sen’in niçin olmadığını aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları, kamuoyu iyi sorgulamalıdır. Üçüncü hatırlatmada Sağlık Bakanlığı’nadır. Aile hekimliği sistemini mahvettiniz. İçinden çıkılmaz bir hale doğru sürüklüyorsunuz. ifadelerini kullandı.

 


Çırakoğlu’nu kastederek “Aile Hekimlerimiz için bir idareci tarafından sarf edilen sözler insan hakları ve demokrasi adına asla kabul edilemez ,kasti aşan, haddi aşan ifadeler olarak kabul edilmektedir.” Diyen Bahadır, sözlerine şu şekilde devam etti:

 


“Aile hekimlerimiz ve tüm çalışanlarımız kendilerine tanınan yasal hakları kullanmak, ideolojik ve siyasi tercihleri yapmak için hiç kimseden “icazet” almak zorunda değiller. Eğer böyle bir beklentisi olan idareciler var ise kendi ürettikleri “üye havuzlarında” bu tür kişileri bulabileceklerdir. Aile Hekimlerinin çalışma şartlarıyla ilgili yeterli bilgisi olmadan, fikir beyan ederek, kamu oyu önünde korumasız ve korunmasız bir şekilde gece-gündüz milletimize hizmet eden Aile Hekimlerini , tüm Hekimlerimizi küçük düşürücü , her gün ülkemizin değişik bölgelerinde darp ve şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarımızı kötü niyetli bilinçsiz kişiler karşısında hedef gösterici bu tür beyanları vermek büyük bir talihsizlik ve sorumsuzluktur.”

 

Haber;S.KAŞKIR