Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ Kapsamında Düzce'de tarımsal danışmanlık hizmeti sunan kuruluşlara hizmet verdikleri toplam 297 işletme için ödenecek olan toplam 178 bin 200 TL’lik desteklemenin birinci dilim ödemesi olan 118 bin 800 TL, kuruluşların hesabına yatırıldı.

Konuya ilişkin bilgiler veren Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu; tarımsal yayım ve danışmanlık sisteminin çoğulcu, etkin ve verimli bir yapıya kavuşmasını sağlamak üzere, tarımsal işletmelere tarımsal danışmanlık hizmeti sunan kişi ve kuruluşların 2009 yılından beri desteklendiğini belirterek, 2013 yılı desteklemeleri kapsamında Düzce'de 297 çiftçinin bu hizmetten faydalandığını söyledi. Tarımsal yayım ve danışmanlık desteklemeleri kapsamında her çiftçi için yıllık 600 TL destekleme ödemesi yapıldığını kaydeden İl Müdürü Kabaoğlu, bu kapsamda ödenecek olan ikinci dilim destekleme ödemesi olan 59 bin 400 TL’nin de haziran ayında yapılacak olan denetimlerden sonra ödeneceğini söyledi.
İl Müdürü Harun Kabaoğlu, yönetmelik ve uygulama esasları kapsamında, sistemin başlangıcından günümüze kadar, Düzce'de tarımsal faaliyette bulunan 11 adet kişi ve kuruluşa tarımsal danışmanlık yapmak üzere yetki belgesi verildiğini ifade etti. Kabaoğlu, “İlimizde Merkez Ziraat Odası Başkanlığı, Arı Yetiştiricileri Birliği, Konuralp Fındık Tarım Satış Kooperatifi, Akçakoca Ziraat Odası Başkanlığı ve Kaynaşlı Ziraat Odası Başkanlığı tarafından danışmanlık hizmeti veriliyor ve halen ilimizde 6 tarım danışmanı görev yapıyor.” dedi.