Düzce Üniversitesi Araştırma Uygulama hastahanesinde Türkiye'de ender yapılan bir ameliyat gerçekleşti.
Ameliyatın yapıldığı 38 yaşındaki Hatice K.'nın Küçük yaşlarda omurunda eğik olduğu tespit edildi. Ailesinin küçük yaşlarda herhangi bir tedavi yaptırmadığı Hatice K., artan ağrıları nedeniyle bir çok hastaneye başvurarak ameliyat olmak istedi ancak doktorlardan hayır cevabı aldı. Bir uzmandan ameliyat olursan felç olursun cevabı alan genç kadın, Düzce Üniversitesi'nde de bu ameliyatın yapıldığını duydu. Hatice K. Düzce Üniversitesi araştırma ve uygulama hastanesinde başarılı bir ameliyat geçirdi. Ameliyatı gerçekleştiren Doçent Doktor Kamil Çağrı Köse konu ile ilgili olarak bilgi verirken, "Kendisini Türkiye'de bir kaç hastanenin yapabildiği bir sistem ile ameliyat ettik. Bu ameliyatta bir cihaz kullandık. Bu cihaz sinir sistemlerinde yanlış bölgelere dokunduğumuz zaman hata veren bir cihaz. Bu ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirmemizin ana nedeni de budur. Aynı ameliyatı yapan diğer hastaneler en az İki yüz bin TL gibi büyük maliyetle yapabiliyor. Fakat biz bu ameliyatı hiç bir ücret karşılığı beklemeksizin gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.
Ameliyattan sonra daha iyi olduğunu söyleyen Hatice K. ise: " Şu anda çok iyi durumdayım. 2 yıl boyunca dolaşmadığım hastane kalmadı. Çağrı hocamızın burada böyle ameliyatlar yapabildiğini duydum. Kendisine bu konuda güvendim ve burada ameliyat oldum. Şimdi eski ağrılarımdan hiç biri kalmadı." ifadelerini kullandı.
Düzce Üniversitesi araştırma ve uygulama hastanesi başhekimi Bünyamin Dikici ise " Doktorlarımızdan Çağrı hocamız, Düzce üniversitesi hastanesine fark yaratan hocalarımızdandır. Kendisi üniversite hastanemizde başarılı operasyonlar gerçekleştirmektedir. Hasta sayımızda da büyük bir artış sağlanıyor. Haftaya biri Muş'tan biride Gaziantep'den olan iki hastamızda bu şekilde ameliyat olacak" şeklinde konuştu.