Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, özellikle Ramazan ayında toplu iftarların yapıldığını, bu nedenle başta toplu iftarlara yemek sağlayan yemek fabrikaları olmak üzere, fırınlar, unlu mamuller, et ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri üretimini yapan yerler olmak üzere çok sayıdaki gıda işyerlerini denetleyeceklerini söyledi.



Kabaoğlu, gıda denetim elemanlarının Ramazan ayı boyunca denetimlerini aralıksız olarak sürdüreceklerini söylerken, tüketicilerin de birer gönüllü gıda denetçisi gibi hareket etmelerini istedi. Kabaoğlu vatandaşların, ambalajsız, açıkta satılan, üreticisi, markası ve gıda kayıt belgesi olmayan firmalara ait ürünleri satın almamalarını, ürünlerin son tüketim tarihleri ile ambalajlarının sağlam olup olmadığının da kontrol edilmesi gerektiğini ve gıda ile ilgili şikayetlerini 174 ALO GIDA hattına bildirmelerini istedi.

Kabaoğlu ayrıca, ekmek tebliği ile ilgili değişikliğin 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren yürürlükte olduğunu hatırlatırken, kapalı ortamlardaki dolaplarda satılacak ambalajsız ekmeklere alıcının el değmemesi için satıcıların dolaplarda gıdaya uygun eldiven ve poşet bulundurmaları gerektiğini söyledi.

 

Haber: H. İŞCAN