Yıllardır gerek siyasilerden gerekse bürokratların yaptığı açıklamalarda Düzce’nin gelişimi için gösterilen üçayaktan biri olan Turizm’de, istenen atılım bir türlü sağlanamıyor… Düzce’nin sahip olduğu doğal güzelliklerinden ne faydalanılabiliyor ne de korunabiliyor…

 

 

Bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğrayan Pürenli Yaylası’nın hali de içler acısı… Doğanın coşkusunun renk cümbüşüyle kaynaştığı, Pürenli Yaylası’na giden ziyaretçilerin karşılaştığı görüntü yürekleri burktu.

 

 

Güzeldere Şelalesi’nden sonra toprak ve toz yola katlanarak yaylaya ulaşan ziyaretçiler, ne yazkki eşsiz doğa harikasının tadını çıkaramıyor… Her fırsatta turizmde tesisleşmenin önemi vurgulanan Düzce’de yaylaların sahipsiz görüntüsü bir vatandaş kamerasından görüntülendi.

 

 

Gölyaka’ya 24 kilometre mesafedeki Pürenli yaylasına bayram tatilini fırsat bilerek giden vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşadı.


Atılan evsel atıkların yanı sıra yıllar önce çıkan yangında hasar gören orman işletme şefliği binasının durumu da perişan… Duvarlarına yazılar yazılan ve tahtaların sökülüp mangal ateşinde kullanılmaya başlanan binanın odaları da tuvalet olarak kullanılmaya başlanmış.

 

 


Tam ortasında mini bir gölet bulunan Pürenli yaylası çevreleyen çitlerin yıkılması ile içeri giren yaban hayvanları yaylanın ortasını tahrip etmiş. Yıllar önce geldikleri yaylanın bugünkü halini kıyaslayan vatandaşlar, her geçen gün tahrip olduğu görüşünde hem fikir…


İçki şişelerinin sağa sola atıldığı bina ve çevresindeki çöplerin görüntüsü, turizme kazandırılmayı beklenen yaylalar için geç kalınmadan önlem alınması gerektiğini gösteriyor.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır