Düzce merkezdeki devlet hastanesinde 1,5 aydan buyana Gögüs Hastalıkları uzmanı bulunmayışı hastaları mağdur ediyor. Doktor bulunmayışından özele ya da erken saatlerde Düzce Üniversitesi Tıp fakültesi'ne gitmek zorunda kalan hastalar büyük sıkıntı yaşıyor.

Düzce'de çok sayıda Kronik Akciğer hastası, sıklıkla gitmek zorunda kaldıkları gögüs hastalıkları polikliniğinin kapalı olması nedeniyle gerekli tedaviyi almakta zorlanıyor.

Doktor olmayışı nedeni ile kapıdan dönen çok sayıda hasta adına bugün poliklinik önünde açıklama yapan Hüseyin Arslan, 1.5 ay gibi bir sürede sebebi ne olursa olsun gögüs hastalıkları doktorunun olmayışını skandal olarak niteledirerek idarecileri sorumsuzlukla suçladı.

İlimiz yöneticilerinin sorumsuzluğu

Arslan, "Şehir Merkezindeki büyük bir hastanede 1,5 aydır gögüs hastalıkları doktoru olmayışı başlı başına bir skandaldır. İlimiz yöneticilerinin sorumsuzluğu ve görevlerini layıkıyla yapmamalarından kaynaklanmaktadır. İlimizde göğüs hastalıkları polikliniğinde gitmek zorunda olan hastaların daha fazla sıkıntı çekmemeleri adına en kısa sürede ve yeterli sayıda göğüs hastalıkları uzman doktoru atanmasını istiyoruz." dedi.

Bizleri Kandırdılar

Arslan, hastalandıklarında gögüs hastası uzmanı bulunmayışı nedeniyle tedirginlik yaşadıklarını dile getirirken, sağlıkta dönüşüm programı ile kandırıldıklarını öne sürdü.

Arslan, "Hepimizin bildiği gibi bundan 5-6 yıl önce aile hekimliği ve sağlıkta dönüşün programı ilimizde başladığında bizleri kandırdılar. Doktorunuz sizi arayacak, gerekirse evinize gelecek denildi. Geldiğimiz noktada bırakın doktorun bizi aramasını, evimize gelmesini, hastanede doktor bulamaycak duruma geldik. Bu durum biz hastalara, hastalandığımızda göğüs hastalıkları uzmanı
bir doktora ulaşamayacağımız tedirginliğini yaşatmaktadır." Dedi.

Haber: S. KAŞKIR