İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi pandemi ile ilgili tedbirlerin kaldırma kararı aldı. Pandemik A (H1N1) ile ilgili İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararları şöyle: Pandemik A (H1N1) 2009 virüsünden kaynaklanan grip pandemisi süreci, ülkemizde Mayıs 2009 da ilk vakanın görülmesi ile birlikte başlamıştır. Mayıs ayından bu yana alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar sonucu yaz aylarında vaka sayıları en alt düzeyde kalmış, sonbaharda görülen pandemi dalgasında hastalığın olumsuz sonuçları daha belirgin şekilde yaşanmıştır. Vaka sayısındaki düşüşler ve hastalığının etkisinin azalması ile birlikte alman tedbirlerin yeniden değerendirilmesi ve düzenlenmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle;
a)
Daha önce hazırlanmış "İl Pandemi Planı" na uygun olarak grip, grip benzeri rahatsızlık, nedeni belirlenememiş solunum yolu enfeksiyonlarını ve benzeri hastalıkların acil değerlendirilmesi, ileri tetkiki ve tedavisi maksadı ile hazır hale getirilmiş olan Atatürk Devlet Hastanesinin Muncuru Hizmet Binasındaki acil servis, yataklı servis ve 6 yataklı yoğun bakım ünitesi söz konusu hastaları kabul etmek, tetkik, teşhis ve tedavilerini gerçekleştirmek, müşahede altına almak, serviste ya da gerektiğinde yoğun bakım ünitesinde yatarak takip ve tedavisini gerçekleştirmek üzere faaliyete geçirilmiş olup pandemi sürecinin atlatılması nedeni ile Muncurlu’da ki acil servisin iptal edilmesine.
b)İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl genelinde okullardaki devamsız personel ve öğrenci yüzdelerinin ve normalin dışında seyreden sağlık sorunlarının İl Sağlık Müdürlüğüne ivedilikle bildirilmesi amacıyla kullanılan "Okul Devamsızlık Formu"nun iptal edilerek Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü arasındaki iletişim kesintisiz devam ettirilmesine.
c)Düzce Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Devlet Hastanesi Eski SSK Polikliniği, Merkez Acil Hizmet Binası ve Muncuriu Hizmet Binası güzergahında gereken sıklıkta ve kesintisiz olarak hastaların diğer birimlerden Muncuriu Hizmet binasına ulaşımını sağlamak üzere konulan otobüs seferleri iptal edilmesine.
d)Pandemik A(H1N1) virüsüne karşı en önemli koruma aracı olan aşı ve diğer kişisel hijyen konularında halkın bilgilendirilmesine devam edilmesine, kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve panik durumlarını önlemek için Pandemik A(H1N1) gribi hakkında bilgilendirmenin, gerekli görüldüğü hallerde Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü planlaması doğrultusunda yapılmasına 08/05/2009 - 02/10/2009 - 18/11/2009 tarihlerinde İl Hıfzıssıhha Kurulunca alman olağanüstü tedbirler kaldırılarak ilgili tüm kurumlarca olağan.