Eczacılar ilaç firmalarının SGK'ya yapması gereken iskontoyu yapmadığını ve zararına ilaç sattıklarını belirterek bu zararın ilaç firmaları tarafından karşılanmasını istiyor.

Taleplerini Bakan Faruk Çelik'e aktaran Türk Eczacıları Birliği, Bakan Çelik'ten "üzerinde çalışacağız" cevabını aldı. Bakanla eczacıların bugün tekrar biraraya gelmesi bekleniyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, "SGK ile TEB arasındaki ilaç protokol görüşmelerin olumsuz sonuçlanması halinde ilaç sıkıntısı yaşanabilir mi?" sorusuna her zaman eczacılar ile sorunlar yaşandığı ancak bunların aşıldığı şeklinde cevap verdi. Sağlık Bakanı Akdağ, SGK ile TEB görüşmelerinin olumlu sonuçlanacağına inandığını dile getirdi. Eczacılar ile SGK arasındaki ilaç tartışmalarının işin doğasında olduğuna vurgu yapan Bakan Akdağ,"Bugüne kadar siz hiçbir sorunun aşılamadığını gördünüz mü?. Bu seferde aşılır. SGK görüşmelerini yapıyor her zamanki gibi yine. Eczacılarla SGK görüşmelerinin ben olumlu sonuçlanacağına inanıyorum. Bunlar biraz da işin tabiatında var. Eczacılar kendi kazançları, hizmetleriyle ilgili şartlar iyi olsun istiyor. SGK kendi bütçesini, vatandaşı korumaya çalışıyor. Karşılıklı görüşmelerin yapılması, karşılıklı bazı tartışmaların yapılmasını tabi görmek lazım." dedi.