İçme suyunu kullanıyorlar ama su hattının durumu sağlık açısından yaşanan sıkıntıyı gözler önüne seriyor. Boğaziçi Belediyesi sınırları içerisindeki Ballar Mahallesi sakinleri uzun zamandır su sorunuyla uğraşarak yaşıyor. Mahalle sakinleri su şebekelerine karışan kanalizasyon sularını kullanmak zorunda kalıyor. Şebeke borularıyla kanalizasyon şebekesinin aynı alandan akması ve su hattının üzerinin açık olması ciddi sorunları da beraberinde getiriyor.

Yapılacak kanalizasyon hattının 8 aydır yol kenarında durması ve yapılmaması da diğer bir sorun olarak görünüyor.

Bu konuyu daha önce dilekçeler vazıtasıyla defalarca gerekli yerlere ilettiklerini söyleyen Ballar Mahallesi Muhtarı Davut Karaduman, “Yaşanan sorunları sizde görüyorsunuz. Bu durum nedeniyle burada yaşayan mahalle sakinleri içme suyunu kullanamayacak hale geldi. Biz bu durumu yetkililere ulaştırdık. Ama yetkililer soruna cevap vermemekte ısrarcı. Yerel seçimler yaklaşıyor. Bari şimdi gelip bu sorunu çözsünler.” dedi.

Mahalledeki bu sorundan yaklaşık 200 hane etkileniyor. Sakinlerin bu sorunla yaklaşık 2 yıldır uğraşması da sağlık açısından yaşanan sorunu gözler önüne seriyor.